Boerenkool-pesto voor in je fondue
- Belgisch, Saus/dressing
- 10-20 min.
Lekker en niet moeilijk, meng deze pesto door je fondue en smullen maar . Deze pesto kan je 3 d koel bewaren .
Ingrediënten 4 recipe.people
12 Bladeren boerenkool80 g Parmezaanse kaas
60 g Pijnboompitten
2 Teentjes knoflook
10 el Olijfolie
Sap van een citroen
Zout
Peper
Bereidingswijze
-Maak de koolbladeren schoon, verwijder de centrale nerf en hak de bladeren fijn.
-Mix de kool, de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en de knoflook met 4 el olijfolie tot een pesto. Is het mengsel te dik, voeg dan nog wat meer olie toe.
-Kruid de pesto met zout en peper en voeg het citroensap toe.
-Roer deze pesto door eender welke kaasfondue.
-De pesto kan je nog tot 3 dagen bewaren in de koelkast.
Bron
carrefour