Aardappelknolseldergratin met kip en Hervekaas
- Belgisch, Ovenschotel
- 30-60 min.
Heerlijke winterse ovenschotel
Ingrediënten 6 recipe.people
800 g Bloemige aardappelen1 Knolselder
1 Ui
600 g Kippengehakt
2 Stengels selderij
2 Preien
1 Bosje basilicum
400 g Tomatenblokjes (blik)
1 Ei
100 g Herve-kaas
50 g Jong Brugge kaas
40 g Paneermeel
40
Boter
Olijfolie
Zout
Peper
Bereidingswijze
- pel en snipper de ui, de selderij en de prei.
-Snij de Hervekaas in sneetjes en rasp de Jong Brugge.
-Schil en halveer de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
-Schil de knolselder, snij in blokjes van 2 cm en bak 10 min in wat boter, op een laag vuur. Voeg wat water toe en laat gaar stoven.
-Fruit de ui glazig in olijfolie en voeg het kippengehakt toe en bak het rul.
-Voeg de selderij, de prei en de helft van het basilicum toe en laat alles 2 min bakken.
-Voeg de tomaten toe, kruid met zout en peper en laat 10 min sudderen.
-Giet de aardappelen af en pureer ze met de knolselder.
-Splits het ei en schep de eidooier en een klontje boter onder de puree. Kruid met zout en peper.
-Verwarm de ovengrill voor.
-Schep het gehakt in een ovenschaal en bedek met een laag puree en een laag Hervekaas.
-Bestrooi met geraspte Jong Brugge en paneermeel en zet 10 min in de oven.
Bestrooi met de rest van het basilicum en serveer.
Bron
carrefour