Aardappelknolseldergratin met kip en Hervekaas

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.

Heerlijke winterse ovenschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
800 g Bloemige aardappelen
1 Knolselder
1 Ui
600 g Kippengehakt
2 Stengels selderij
2 Preien
1 Bosje basilicum
400 g Tomatenblokjes (blik)
1 Ei
100 g Herve-kaas
50 g Jong Brugge kaas
40 g Paneermeel
40
Boter
Olijfolie
Zout
Peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- pel en snipper de ui, de selderij en de prei.
-Snij de Hervekaas in sneetjes en rasp de Jong Brugge.
-Schil en halveer de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
-Schil de knolselder, snij in blokjes van 2 cm en bak 10 min in wat boter, op een laag vuur. Voeg wat water toe en laat gaar stoven.
-Fruit de ui glazig in olijfolie en voeg het kippengehakt toe en bak het rul.
-Voeg de selderij, de prei en de helft van het basilicum toe en laat alles 2 min bakken.
-Voeg de tomaten toe, kruid met zout en peper en laat 10 min sudderen.
-Giet de aardappelen af en pureer ze met de knolselder.
-Splits het ei en schep de eidooier en een klontje boter onder de puree. Kruid met zout en peper.

-Verwarm de ovengrill voor.

-Schep het gehakt in een ovenschaal en bedek met een laag puree en een laag Hervekaas.
-Bestrooi met geraspte Jong Brugge en paneermeel en zet 10 min in de oven.

Bestrooi met de rest van het basilicum en serveer.

Bron

carrefour

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten