1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kippensoep
  5. Ouderwetse kippensoep met groenten uit de slowcooker

Ouderwetse kippensoep met groenten uit de slowcooker

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-02-2021

Ingrediënten 4 personen


1 ½ liter water
1 pot kippenfond (380 ml)
2 kippenbouten (samen plm. 650 gram)
1 ui, gehalveerd met schil
1 flinke prei
2 stengels bleekselderij
1 winterwortel
1 theelepel gemalen foelie
Peper, zout
gehakte verse peterselie
vermicelli naar smaak (optioneel)


Verder heb je nodig


Slowcooker
koekepan voor de ui


Ouderwetse kippensoep met groenten uit de slowcooker
Ouderwetse kippensoep met groenten uit de slowcooker
Ouderwetse kippensoep met groenten uit de slowcooker
Ouderwetse kippensoep met groenten uit de slowcooker
Ouderwetse kippensoep met groenten uit de slowcooker
Ouderwetse kippensoep met groenten uit de slowcooker
Ouderwetse kippensoep met groenten uit de slowcooker
Ouderwetse kippensoep met groenten uit de slowcooker

Met de voorberreidingen voor de kippensoep uit de slowcooker ben je heel snel klaar. Ik heb een ongeschilde ui gehalveerd en even gebakken in een droge koekenpan. Door de  ui mee te laten trekken in de soep krijg je een mooie kleur en een krachtiger bouillon.
Vroeger stond zo'n pan kippensoep urenlang op een petroleumstelletje. Nu doen we het in de slowcooker. Zo wordt de bouillon heel langzaam getrokken waardoor de kippensoep een vollere smaak krijgt en het kippenvlees lekker zacht en sappig blijft.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de kippenbouten. Leg ze in de slowcooker.
Verhit een koekenpan zonder vet en leg de gehalveerde uien met schil in de droge koekenpan. Laat de uien (zie foto) een paar minuten bakken. Leg de uien bij de kippenbouten in de slowcooker.
Voeg het water, kippenfond, schoongemaakt groenten, foelie, peper en zout hieraan toe.
Zet de slowcooker op low en laat de soep plm. 6 uur zachtjes trekken.
De kip is dan lekker gaar.
Zeef de soep boven een pan. Vis de kippenpoten uit de groenten (de groenten kun je wegdoen). .
Haal het kippenvlees van de botten en snij het vlees in kleine stukjes.
Doe de kip met de fijngesneden groenten in de bouillon.
Voeg eventueel wat vermicelli toe. Laat de kip-groentensoep nog plm. 10 minuten zachtjes trekken.
Maak de soep eventueel nog op smaak met peper en zout.
Garneer de soep met peterselie..

Serveertip

Ik heb zelf geen vermicelli toegevoegd deze keer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top