
1 ½ liter water
1 pot kippenfond (380 ml)
2 kippenbouten (samen plm. 650 gram)
1 ui, gehalveerd met schil
1 flinke prei
2 stengels bleekselderij
1 winterwortel
1 theelepel gemalen foelie
Peper, zout
gehakte verse peterselie
vermicelli naar smaak (optioneel)
Slowcooker
koekepan voor de ui
Met de voorberreidingen voor de kippensoep uit de slowcooker ben je heel snel klaar. Ik heb een ongeschilde ui gehalveerd en even gebakken in een droge koekenpan. Door de ui mee te laten trekken in de soep krijg je een mooie kleur en een krachtiger bouillon.
Vroeger stond zo'n pan kippensoep urenlang op een petroleumstelletje. Nu doen we het in de slowcooker. Zo wordt de bouillon heel langzaam getrokken waardoor de kippensoep een vollere smaak krijgt en het kippenvlees lekker zacht en sappig blijft.
Was de kippenbouten. Leg ze in de slowcooker.
Verhit een koekenpan zonder vet en leg de gehalveerde uien met schil in de droge koekenpan. Laat de uien (zie foto) een paar minuten bakken. Leg de uien bij de kippenbouten in de slowcooker.
Voeg het water, kippenfond, schoongemaakt groenten, foelie, peper en zout hieraan toe.
Zet de slowcooker op low en laat de soep plm. 6 uur zachtjes trekken.
De kip is dan lekker gaar.
Zeef de soep boven een pan. Vis de kippenpoten uit de groenten (de groenten kun je wegdoen). .
Haal het kippenvlees van de botten en snij het vlees in kleine stukjes.
Doe de kip met de fijngesneden groenten in de bouillon.
Voeg eventueel wat vermicelli toe. Laat de kip-groentensoep nog plm. 10 minuten zachtjes trekken.
Maak de soep eventueel nog op smaak met peper en zout.
Garneer de soep met peterselie..
Ik heb zelf geen vermicelli toegevoegd deze keer.
pwiggers 02-03-2021
Dank je wel voor detip jhvc. Ga ik zeker doen. En inderdaad, kippensoep uit de slowcooker is echt lekkerder.
jhcv 25-02-2021
Lekker Petra, ik maak mijn kippensoep ook in de slowcooker. Nog een tip, een 1/2 thlpl kurkuma toevoegen voor de kleur n ook voor de smaak. Heerlijk.