Spaanse bonen met chorizo paprika olijven en een lekker gebakken eitje

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-02-2021
  • Spaanse bonen met chorizo paprika olijven en een lekker gebakken eitje

    Spaanse bonen met chorizo paprika olijven en een lekker gebakken eitje

    Spaanse bonen met chorizo paprika olijven en een lekker gebakken eitje

Lekker pittige schotel van witte bonen met gebakken chorizo, tomaat, paprika en zwarte olijven. Het scheutje rode wijn zorgt voor de smeuïgheid van de witte bonen.
Heerlijk met een gebakken eitje.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram chorizo aan één stuk, in plakjes gesneden
2 + 1 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 flinke rode ui, gesnipperd
1 rode puntpaprika, schoongemaakt in stukjes
1 groene puntpaprika, schoongemaakt in stukjes
1 afgestreken theelepel gerookt paprikapoeder
2 theelepels kruiden Al.Andalusia Jonnie Boer
1 blikje tomatenblokjes
1 grote pot witte bonen (inh. 720 gram), afgespoeld en uitgelekt
50 ml rode wijn
Zwarte olijven zonder pit (Kalamata bijv)
2 lente-uitjes, in kleine stukjes
4 eieren
Peper, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan of wok

Bereidingswijze

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan
Bak de plakjes worst hierin knapperig en haal de worst uit de pan. Zet even apart.
Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook lichtbruin.
Bak de stukjes paprika ook 2 minuten mee.
Blus af met de rode wijn.
Voeg de tomatenblokjes hieraan toe en breng aan de kook.
Meng de olijven, uitgelekte witte bonen, plakjes chorizo, paprikapoeder en Al Andalusia-kruiden erdoor.
Roer alles goed door elkaar en laat de bonen plm. 10 minuten zachtjes stoven.
Maak op smaak met peper en zout.
Verwarm in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie.
Bak de eieren zoals je zelf lekker vindt.
Verdeel de bonenschotel over de borden. Garneer met de stukjes lente-uitjes.
Leg op elk bord een gebakken ei.

Serveertip

Lekker met een tomatensalade of komkommersalade.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 06-03-2021

Goed te horen dat jullie er lekker van hebben gegeten Cecile. Dat is ook de bedoeling. Dank je wel voor je reactie.Altijd blij mee. Groetjes, Petra

Cecileg avatar
Cecileg 04-03-2021

Wij hebben hier gisteren weer heerlijk van gegeten! Lieve groet Cecile

riawes avatar
riawes 03-03-2021

Dag Petra gisteren je Ulang Ulang salade weer op tafel gezet was weer verrukkelijk en binnenkort ga ik dit Spaanse recept van je maken. groet van Ria

Purrie avatar
Purrie 03-03-2021

Net iets anders dan dat ze het hier in Catalunya eten... hier geen tomaat erdoor maar kippebouillon. Dit lijkt me eigenlijk nog lekkerder dus ga het komende week maken. Wederom dank voor het plaatsen!

pwiggers avatar
pwiggers 02-03-2021

Dg Cor, dank je wel voor je hele leuke reactie bij mijn recept. Heel leuk om te horen dat de bonen zo in de smaak zijn gevallen.

kookkLunsT avatar
kookkLunsT 28-02-2021

Hallo Petra, De spaanse bonen met chorizo is een blijvertje. ik pas wel de hoeveelheden aan bij de volgende keer, ik kookte vandaag voor 10 personen, dus deed jouw recept maal 4 er is wel 300 gr spekblokjes toegevoegd, en ik heb het ei geruild tegen 3 stukjes stokbrood. resultaat, bijna de helft is nog over. ook geen probleem want het is lekker genoeg om het morgen nog eens te eten ;-) Cor

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten