1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Ouderwetse jachtschotel met rundvlees uit de slowcooker

Ouderwetse jachtschotel met rundvlees uit de slowcooker

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-02-2021

Ingrediënten 4 personen


750 gram rundvlees, bijvoorbeeld sukadelappen in kleine stukken gesneden
Peper, zout
2 eetlepels zonnebloemolie
40 gram roomboter
100 gram mager gerookt spek in reepjes
2 eetlepels bloem
2 grote uien, gesnipperd
1 theelepel kruidnagelpoeder
6 gekneusde jeneverbessen
2 laurierblaadjes
2 theelepels gedroogde tijm
300 ml droge rode wijn
2 plakjes ontbijtkoek, in stukjes gesneden
800 gram aardappelpuree (zelf gemaakt, zie mijn recept)
1 grote goudreinet appel, geschild zonder klokhuis, in dunne schijven
Panko of paneermeel


Verder heb je nodig


Slowcooker of braadpan
koekenpan


Echte winterkost. Jachtschotel van heerljk zacht rundlvlees.
Echte winterkost. Jachtschotel van heerljk zacht rundlvlees.
Ouderwetse jachtschotel met rundvlees uit de slowcooker
Ouderwetse jachtschotel met rundvlees uit de slowcooker

Het recept van de jachtschotel stond in een oude Allerhande en is volgens Allerhande van kok René Eijkelkamp van hotel-restaurant Bakker in Vorden.
In de jachtzaal van het warme familiehotel smaken de maaltijden nog precies zoals vroeger.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kruid het vlees met peper en zout en haal het vlees door de bloem.
Verhit de olie met de boter en bak het vlees, in gedeelten, rondom goed bruin.
Doe het gebraden vlees over in de slowcooker.
Bak in het overgebleven vet de spekreepjes lichtbruin. Voeg de uisnippers toe en bak die mee tot glazig. Bak de laurierblaadjes ook even mee , dan geven ze meer smaak. Voeg ook de jeneverbessen, kruidnagelpoeder en tijm hieraan toe.
Giet de wijn erbij. Breng alles aan de kook en giet dit over het vlees in de slowcooker.
Zet de slowcooker op low en laat het vlees in plm. 6 tot 6 ½ uur lekker zacht worden.
Voeg na 5 ½ uur de stukjes ontbijtkoek bij het vlees.
Roer allesgoed door elkaar en laat het vlees nog plm. ½ tot 1 uur sudderen in de slowcooker.
Maak de aardappelpuree. (zie recept : https://www.smulweb.nl/recepten/1430935/Heerlijke-romige-aardappelpuree-a-la-petra )
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe het vlees onderin de ovenschaal.
Bedek het vlees met de aardappelpuree.
Verdeel daarop de de appelschijven.
Bestrooi de appelschrijven dun met panko of paneermeel en leg hier en daar wat klontjes boter.
Zet de schaal plm.30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Zonder slowcooker:
Heb je geen slowcooker of maak je de jachtschotel liever in een stoofpan? Doe dan het volgende.
Eerst het vlees braden zoals boven aangegeven. Even uit de pan halen. Rest van het recept volgen. Samen met de wijn gaat het vlees weer in de pan. Aan de kook brengen en dan op een hele lage warmtebron plm. 3 uur zachtjes stoven.
Verder het recept volgen.

Serveertip

Lekker met rode kool, spruitjes, stoofperen, appelmoes.

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top