kip in kerriesaus
- Europees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 15-02-2021
Ikf heb dit recept gekregen van een collega van vroeger, het viel erg in de smaak!
Ingrediënten 6 personen
4 dubbele kipfiles, zout, kerriepoeder, 1/2 eetlepel boter, ca 50gr doorregen spek (bacon) 1 b lik ananas,100 gram gesneden soepgroentes, 2 appels, 1 eetlepel gembersaus, 1 eetlepel tomatenpuree, ca 2 theelepels kerriepoeder, 1 dl witte wijn of 1/2 citroen. 12 zakje kerriesaus, 1/2 potje zure room, 1 ui, 1/2 prei.Benodigdheden
OvenschotelBereidingswijze
Wrijf de kip in met zout en kerrie leg het in de ovenschotel die is ingevet, dek de kip af met plakjes spek (ik bak meestal de kip al iets voor in de koekenpan). Plaats de gesloten ovenschotel in de oven stel deze in op 250c stand 5 en braad de kip 45 minuten, als je het al hebt voorgebakken korter.
Laat intussen de ananas uitlekken, en snijd ze in stukjes, vermeng de soepgroenten met de ui en de prei en de geschilde appels in kleine stukjes, de gembersaus, de tomatenpuree, kerrie en de warmgemaakte wijn en vocht van de ananas. voeg dit mengsel bij de kip en laat het geheel verder gaar stoven in ca 1/2 uur. Haal dan de kip uit de oven en snijd ze in kleine stukjes, strooi de kerriesauspoeder door het vocht en laat het in de oven 5 minuten binden. Maak de saus af met de zure room en leg de kiipstukjes terug in de saus.
Bron
Een vroegere collega
Serveertip
Dien het gerecht op met rijst.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties