Pindasatesaus
- Indonesisch, Saus/dressing
- 0-10 min.
Ik krijg goede reacties als ik deze pinda sate saus gemaakt hebt.
Ingrediënten 4 recipe.people
2 eetlepels sla (olijf) olie, 1 potje pindakaas (geen calve) 1 uit, 1 eetlepel stroop, laurierblaadje, gemberbelletjes (2) peper, zout, ketjap asin, citroensap 250 ml waterBenodigdheden
KoekenpanBereidingswijze
verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan, fruit daarin de ui goudgeel, doe dan 250 m water erbij, tot het kookt, dan zachtjes zetten, het potje pindakaas erbij en er door heen roeren. daarna 2 eetlepels ketjap asin, erbij en 2 eetlepels stroop, 3 gemberballetjes, 2 laurierblaadjes, op smaak brengen met wat peper en zout, en een paar druppels citroensap de citroen iets laten inkoken, als het te dik is er wat water bij doen. daarna de blaadjes laurier eruit halen.
Bron
van mijn vader familierecept
Serveertip
Lekker bij fondue, of gourmet of op sate stokjes of kalkoenstick