Pindasatesaus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 15-02-2021

Ik krijg goede reacties als ik deze pinda sate saus gemaakt hebt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels sla (olijf) olie, 1 potje pindakaas (geen calve) 1 uit, 1 eetlepel stroop, laurierblaadje, gemberbelletjes (2) peper, zout, ketjap asin, citroensap 250 ml water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan

Bereidingswijze

verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan, fruit daarin de ui goudgeel, doe dan 250 m water erbij, tot het kookt, dan zachtjes zetten, het potje pindakaas erbij en er door heen roeren. daarna 2 eetlepels ketjap asin, erbij en 2 eetlepels stroop, 3 gemberballetjes, 2 laurierblaadjes, op smaak brengen met wat peper en zout, en een paar druppels citroensap de citroen iets laten inkoken, als het te dik is er wat water bij doen. daarna de blaadjes laurier eruit halen.

Bron

van mijn vader familierecept

Serveertip

Lekker bij fondue, of gourmet of op sate stokjes of kalkoenstick

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten