Pindakaas van Arco van Dijken

  • Surinaams, Ontbijt
  • 0-10 min.

De overbuurman gaf mij wat van zijn zelfgemaakte pindakaas. Vergeleken met de supermarkt-pindkaas was er sprake van het bekende engeltje. Foodprocessor aangeschaft, op Smulweb gekeken en via Youtube het recept van Arco van Dijken overgenomen. 

Deel dit recept

Ingrediënten 10 recipe.people
500 gram ongebrande pindaas
25 gram Maldon zout (of keukenzout)
1 eetlepel ketjap manis (of een ingrediënt dat de voorkeur heeft)
Kokos-olie of notenolie
1 pepertje zonder pitjes (Madame Jeanette) of sambal
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender/Oven/Spatel

Bereidingswijze

300 Gram ongepelde en ongebrande pindaas op keukenpapier op ovenblad roosteren op 250 graden gedurende 5 à 10 minuten, afhankelijk van eigen smaak. Af en toe schudden.
Gebrande pindaas afpellen en in blender of foodprocessor doen samen met 2 eetlepels kokosolie of notenolie.
Na 1 minuut blenderen met spatel omscheppen, eventueel wat notenstukjes er uit halen om later toe te voegen voor pindakaas met stukjes noot.
Voor zover nodig steeds het blenderen steeds stoppen om de pindakaas om te scheppen met spatel. Dit proces herhalen tot je aan totaal 5 minuten blenderen bent gekomen: tijd om zout toe te voegen en een lepeltje ketjap of wat peper of sambal of wat je ook maar lekker vindt,
Weer een blenderen tot gewenste dikte. Op het laatst kunnen de stukjes noot toegevoegd worden voor de pindakaas met stukjes noot.

Bron

You Tube naar eigen smaak

Serveertip

Bewaren in goed sluitend potje, eventueel voor langere tijd, in de koelkast.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

AlmaKristine avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten