Spaghetti Carbonara à la Coquinaria en Felix Wilbrink
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Al vele Spaghetti Carbonara recepten in Smulweb, toch deze toegevoegd: duidelijke omschrijving hoe te handelen
Ingrediënten 4 recipe.people
350 gram spaghetti30 gram boter op kamertemperatuur
1 ei en 1 eierdooier
1,25 deciliter room
1 verkruimeld gedroogd pepertje
150 gram pancetta (of ontbijtspek) in reepjes
zout en peper naar smaak
75 gram versgeraspte Parmezaanse kaas of Pecorino
Benodigdheden
Kookpan, bakpan, voorverwarmde diepe borden en serveerschaalBereidingswijze
Zet het kookwater (met zout) voor de spaghetti op. Zet een serveerschaal en eventueel diepe borden in een voorverwarmde (120 graden C). Doe de spekreepjes in een pan met dikke bodem, bak het spek licht krokant. Giet dan de room erbij. Roer ei en eiderdooier los, doe er de geraspte kaas door. Verkruimel het gedroogde pepertje zonder de pitjes. Verwarm de boter. Kook de spaghetti al dente in ruim water. Als de spaghetti is afgegoten doe je de pasta direct in de gloeiend hete voorverwarmde serveerschaal. Roer eerst de boter erdoor, dan, de nog warme spekjes (met room) en tot slot het ei-kaasmengsel. Omscheppen en omscheppen tot alle spaghettislierten bedekt zijn. Maak op smaak af met peper. Haast je naar de eettafel en schep de spaghetti in -alweer voorverwarmde- diepe borden. Zet de extra geraspte kaas op tafel. Is dit je hoofdgerecht, serveer er dan een gemengde salade bij, die je op een apart bordje opschept.
Alles moet dus steeds heet zijn, dan lukt het prachtig, aldus Felix Wilbrink.
Bron
Telegraaf