Bloemkoolballetjes met gegrilde kikkererwten en pikante tomatensaus

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-02-2021

Makkelijk en lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de balletjes :
- 1 Zoete aardappel
-500 g Bloemkool
1 el Ras el-hanout
1 el kerriepoeder
2 el Arachideolie
4 el Bindmiddel saus
Voor de saus :
- 2 Teentjes knoflook
- 1 Rode ui
- 1 el Olijfolie
- 1/2 Gedroogd pepertje
- 800 g Kerstomaten
-1 el Ras el-hanout
-1/2 el Gemalen kaneel
- zout
Voor het bijgerecht :
200 g Kikkererwten
2 el Olijfolie
1 el Kerriepoeder
125 g griekse yoghurt
2 Lente-uitjes
1 handje Bladpeterselie

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenrobot/mixer
bakpapier

Bereidingswijze

- schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes.
- Verdeel de bloemkool in roosjes. Snipper de knoflook, de rode ui en het pepertje. Laat de kikkererwten uitlekken. - Snipper de lente-uitjes en de bladpeterselie.
Maak de balletjes:
-kook de blokjes zoete aardappel gaar in licht gezouten water en laat ze afkoelen. Mix de bloemkool, de ras-el-hanout en het kerriepoeder kort in de keukenrobot. Verhit 1 el arachideolie in een kookpan en bak het bloemkoolmengsel kort. Schep het terug in de keukenrobot, voeg de blokjes zoete aardappel toe en mix zorgvuldig. Voeg het bindmiddel toe en meng tot een stevige massa. Rol er 8 balletjes van en voeg indien nodig nog wat bindmiddel toe als het mengsel te vochtig is.

-Verwarm de oven voor op 180°C.

- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de balletjes op. Besprenkel ze met 1 el arachideolie en bak ze ongeveer 30 min in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Maak intussen de saus:
-fruit de knoflook en de ui in wat olijfolie in een braadpan. Voeg het pepertje, de kerstomaten, de ras-el-hanout en de kaneel toe, kruid met wat zout en laat op een laag vuur sudderen. Gril de kikkererwten in een pan met wat olijfolie en het kerriepoeder.

-Schep een bodempje saus en balletjes op de borden, samen met de kikkererwten en een lepel yoghurt. Strooi er tot slot de lente-ui en de peterselie over.

Bron

carrefour

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten