Teriyaki gambas
- Japans, Bijgerecht
- > 120 min.
ok je kunt dit op 2 manieren doen , dus met gepelde gamba,s en een zakje teriyaki roerbaksaus , of .. deze dat duurt even maar hoef je niks voor te doen want tijdens het marineren lig je gewoon lekker in je bed .
waarom dan zo moeilijk ? nou gewoon omdat je dan lekker met je handen kan eten , plus je kan de saus maken zoals je wil .
Ingrediënten 2 recipe.people
16 gamba,s of tijgers ongepeld , wel gekookt3 el sojasaus kikoman
3 el lichte sojasaus , goedkope
1 el bruine suiker ( daar komt de truuk , zo bepaal je de zoetheid )
1 tl knof pasta
1 el maizena
half kopje water
optioneel:
1 tl sambal welke dan ook
chilli saus 1 tl
Benodigdheden
kookpannetjemengkom
servetjes :)
Bereidingswijze
Verwarm in een pannetje op laag vuur 3 el Kikkomanen sojasaus met 3 el lichte sojasaus.
Voeg hier 1 tl sesamolie, een tl knof pasta aan toe en 1 el suiker. Roer goed door elkaar en voeg wat water toe als je de saus te donker vindt.
Meng in een klein kommetje 1 el maizena met 2 el koud water. Voeg ongeveer de helft van het mengsel toe aan de saus. Blijf roeren tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg extra toe als je de saus dikker wilt hebben.
laat afkoelen , en giet dan over je gamba,s heen , meng goed en marineer voor 24 uur , geloof me dat is het waard.
schep af en toe door .
roerbak met alle saus nu op hoog vuur voor 3 minuten ,
Bron
vis van de visboer , saus ook
Serveertip
Teriyaki saus is zoet en kleverig , deze variant is gemiddeld , persoonlijk gooi ik er nog wat extra knof, chilli vlokken en wat honing bij.
kipspies met dit gemarineerd is ook gewoon awsome