kaasfondue a la karin
- Frans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Dit is een echt familie gerecht, dit aten we bij onze ouders en iedereen vond het heerlijk
Ingrediënten 4 personen
1 stukje boter, 1 ui, 1 klein blikje tomaten puree, 50 gr bloem, 4 dl bouillon (blokje) 250 gr belegen kaas, 1 dl room, (koffiemelk) zout, peper, (fijngehakte peterselie) 1/2 theelepen kerriepoeder.Benodigdheden
KoekenpanBereidingswijze
Smelt boter in een pan met een dikke bodem en fruit hierin het uitje goudgeel, roer vervolgens de tomatenpuree er door en de bloem, daarna scheutje voor scheutje de bouillon onder voortdurend roeren. Los in de saus, wanneer de
ze eenmaal glad gebonden is de kaas op en maak de fondue op smaak af met de room en wat zout en peper en fijngehakte peterselie.
Serveertip
serveer met vers stokbrood ananas, en knakworstjes