Sint-jakobsnoot, courgettini en hazelnoot

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Sint-jakobsnoot, courgettini en hazelnoot

    Sint-jakobsnoot, courgettini en hazelnoot

    Sint-jakobsnoot, courgettini en hazelnoot

Makkelijk en lekker feestelijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
12 sint-jakobsnoten
1 sjalot
1 courgette
50 g hazelnoten
150 g zure room
2 el balsamicocrème
peper en zout
olijfolie
hazelnootolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snipper de sjalot fijn.
-Hak de hazelnoten grof.
-Snijd de courgette in spaghetti met een mandoline of spiraalsnijder.

-Meng de balsamicocrème met de zure room en kruid met peper en zout.

-Kleur de sjalot in boter.
-Voeg driekwart van de gehakte hazelnoten toe en de courgette-spaghetti.
-Roerbak kort tot de courgette beetgaar is.

-Bak in een andere pan de sint-jakobsnoten kort langs beide kanten in boter. Kruid met peper en zout.

-Schik de courgettini op een bord. Verdeel de sintjakobsnoten erover. Werk af met de zure room en de rest van de gehakte nootjes

Bron

lekker van bij ons

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten