1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Sint-jakobsnoot, courgettini en hazelnoot

Sint-jakobsnoot, courgettini en hazelnoot

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-02-2021

Ingrediënten 4 personen


12 sint-jakobsnoten
1 sjalot
1 courgette
50 g hazelnoten
150 g zure room
2 el balsamicocrème
peper en zout
olijfolie
hazelnootolie



Sint-jakobsnoot, courgettini en hazelnoot
Sint-jakobsnoot, courgettini en hazelnoot

Makkelijk en lekker feestelijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snipper de sjalot fijn.
-Hak de hazelnoten grof.
-Snijd de courgette in spaghetti met een mandoline of spiraalsnijder.

-Meng de balsamicocrème met de zure room en kruid met peper en zout.

-Kleur de sjalot in boter.
-Voeg driekwart van de gehakte hazelnoten toe en de courgette-spaghetti.
-Roerbak kort tot de courgette beetgaar is.

-Bak in een andere pan de sint-jakobsnoten kort langs beide kanten in boter. Kruid met peper en zout.

-Schik de courgettini op een bord. Verdeel de sintjakobsnoten erover. Werk af met de zure room en de rest van de gehakte nootjes

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top