Sint-jakobsnoten, tomaat en dragon

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Sint-jakobsnoten, tomaat en dragon

    Sint-jakobsnoten, tomaat en dragon

    Sint-jakobsnoten, tomaat en dragon

Makkelijk en lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 sint-jakobsnoten
2 vleestomaten
4 pruimtomaten
4 zongedroogde tomaatjes
1 sjalot
1 teentje knoflook
handvol dragon
olijfolie
boter, om te bakken
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Pureer de vleestomaat en vang het vocht door een zeefdoek op, knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
-Snijd de pruimtomaten, zonder de pitjes in blokjes.
-Snipper de zongedroogde tomaatjes fijn. Hak de helft van de dragon fijn.
-Snipper de sjalot en knoflook fijn.

-Fruit de sjalot en knoflook aan in olijfolie.
- Voeg de gesnipperde zongedroogde tomaatjes toe en laat 8 minuten stoven op zacht vuur.
-Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 à 3 minuten verder.
-Breng op smaak met peper en zout.

-Bak de sint-jakobsnoten kort in de helft boter en olijfolie. Kruid met peper, zout en de gehakte dragon.

Schik de sint-jakobsnoten op een bord. Leper er tomatensla rond. Werk af met het gezeefde tomatenvocht en dragonblaadjes.

Bron

lekker van bij ons

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten