1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)

Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-02-2021

Ingrediënten 4 personen


- 4 sukadelappen
- 250 gram champignons
- olijfolie en klontje roomboter
- peper, zout en nootmuskaat
- 1 ui
- 1 blaadje laurier
- 2 kruidnagels
- 50 ml rode wijnazijn
- 150 ml rode wijn
- 200 ml runderbouillon
- 3 plakjes ontbijtkoek
- 3 tl mosterd



Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)
Ouderwetse Sukadelapjes met champignons (uit de oven)

Dit recept is een uitkomst als je sukadelapjes wilt maken en tussendoor nog iets anders wilt doen. Het is een kwartiertje werk tot het in de oven staat en dan heb je er de eerste 1½ tot 2 uur geen omkijken meer naar. Ik ging tussendoor lekker wandelen en genieten van de sneeuw terwijl de oven intussen het werk deed. Toen ik thuiskwam hoefde ik alleen nog maar de aardappels te koken en de rode kool (uit de vriezer) op te warmen en konden we aanschuiven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Bestrooi de sukadelappen met peper, zout en nootmuskaat.
- Verhit olie met een klont roomboter in een pan en bak het vlees aan beide kanten bruin en leg de sukadelappen in een ovenschaal.
- Snijd de champignons in vieren. Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Verhit (indien nodig) opnieuw olie in de pan en bak de champignons bruin. Voeg de ui, laurier en kruidnagel toe en bak kort mee.
- Voeg de azijn, wijn en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Smeer op elk plakje ontbijtkoek een lepeltje mosterd en leg het op de saus. Roer het goed door en zodat de saus de ontbijtkoek opneemt en er een mooie gebonden saus ontstaat.
- Schenk de saus over het vlees, dek af met deksel (of aluminiumfolie) en gaar het vlees in circa 1,5 tot 2 uur in de oven.

Serveertip

Ik had er rode kool en gekookte aardappelen bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top