1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Afbakbroodje rookworst met honing-mosterdsaus en gebakken uien....

Afbakbroodje rookworst met honing-mosterdsaus en gebakken uien....

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-02-2021

Ingrediënten 2 personen


2 volkoren afbak broodjes ( of andere broodjes) volgens beschrijving afgebakken
100 gram rookworst verwarmd volgens de verpakking
handje salade naar keuze
1 grote ui in kwart of halve ringen gesneden

HONING - MOSTERDSAUS

1 1/2 el mayonaise
1 1/2 flinke tl grove ( Limburgse mosterd)of andere mosterd naar smaak
flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
snufje paprikapoeder

1/2 el agavesiroop ( of honing)
scheutje citroensap naar smaak


Verder heb je nodig


Pan, snijplank, mes


Afbakbroodje rookworst met honing-mosterdsaus en gebakken uien....
Afbakbroodje rookworst met honing-mosterdsaus en gebakken uien....
Afbakbroodje rookworst met honing-mosterdsaus en gebakken uien....
Afbakbroodje rookworst met honing-mosterdsaus en gebakken uien....
Afbakbroodje rookworst met honing-mosterdsaus en gebakken uien....
Afbakbroodje rookworst met honing-mosterdsaus en gebakken uien....

Een simpel broodje , maar ontzettend lekker en met een kom zelf gemaakte soep( uit de vriezer gevist)  met veel groente een voortreffelijke maaltijd aan het begin van het weekend zonder lang in de keuken te vertoeven.

En dit broodje mag uit het vuistje Al etende bedacht ik, dat het handiger was geweest om de ijsbergsla niet te versnipperen, maar er gewoon een half blaadje sla te gebruiken.

Stevige-spaanse-tomaten-groentesoep-met-chorizo

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst de saus . Roer daarvoor alle ingrediënten door elkaar . Proef! Voeg zo nodig nog wat toe.
Dek af tot gebruik.


Verwarm wat ongezouten roomboter of wat olijfolie in een pan en smoor de uien zacht en goudbruin met een flinke draai van de pepermolen en wat zout naar smaak. Ondertussen staan de broodjes af te bakken in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snij de broodjes open, maar niet door en besmeer ze met een likje van de saus. Leg daarop wat sla naar keuze en dan plakjes rookworst met een laag uien. Eindig met een forse kwak van de saus en genieten maar.

Serveertip

Heerlijk met een flinke kop soep vooraf met veel groente.

Bron

Familie over de Kook, eigen tekst aanpassing en foto



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top