Gezonde lasagne met zalm

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-02-2021
  • Gezonde lasagne met zalm

    Gezonde lasagne met zalm

    Gezonde lasagne met zalm

#low carb #gezonde vetten #vis #comfortfood #veelgroentjes #mediterraans
De link naar het recept op mijn site: 
https://www.time2cook.be/recipe/gezonde-lasagne-met-zalm/

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 g zalm (in lange repen van 1 cm)
1 ui (in dunne halve ringen)
1 wortel (in de lengte in 4, daarna in dunne plakjes)
1 prei (in schijfjes van 0.5 cm dik)
1 aubergine (plakken van 0.5 cm dik, daarna in blokjes gesneden)
1 el tomatenpuree
400 g tomaat in blik
10 cl plantaardige light room
2 lasagnevellen
30 g Parmezaanse kaas
1 el vetstof
peper en zout
1 el tijm (gedroogd)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan
Oven

Bereidingswijze

VOORBEREIDING
Snij alle groenten en de zalm zoals beschreven.

BEREIDING
Verwarm de oven voor, hete lucht, op 180°C.
Zet een diepe pan met anti-aanbaklaag op het vuur en laat de vetstof heet worden op medium vuur.
Stoof de ui gedurende een 2-tal minuten. Voeg de rest van de gesneden groenten toe en laat een paar minuten verder stoven.
Kruid af met peper, zout en tijm. Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat die 1 minuut meebakken.
Roer er de tomatenblokjes onder en voeg er een half blik water aan toe.
Voeg de room toe en meng goed. Proef of je voldoende gekruid hebt.
De groeten garen verder in de oven.
Neem een ovenschaal (ik gebruik een schaal van 20 x 15 cm) en verdeel een laag van het groentenmengsel over de bodem.
Verdeel er een paar repen zalm over. Leg daarop een lasagnevel.
Maak een volgend laagje: groenten, zalm, lasagnevel. Je maakt zelf zoveel laagjes als je wil.
Ik hou het graag laag in calorieën dus gebruik ik maar 2 vellen. De laatste laag maak je met de groentenmengeling. Strooi daarbovenop de Parmezaanse kaas.

OVEN
Zet de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten (kijk na op de verpakking van de lasagnevellen hoe lang de baktijd moet zijn voor het merk dat jij gebruikt).

Serveertip

Gebruik volle room als je wenst.
Werk af met extra Parmezaanse kaas, hoeveelheid naar wens.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten