1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......

Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-02-2021

Ingrediënten 2 personen


200 gram gemengde paddenstoelen( ik had champignon en oesterzwam)
1/2 eetlepel citroensap
50 gram spekreepjes
50 gram geraspte belegen kaas ( ik had geraspte mozzarella)
1 handje bieslook klein geknipt
100 milliliter koksroom
1 takje peterselie
2 tomaten in plakken
1 ui gesnipperd
350 gram vastkokende aardappelen in schijfjes
2 stuks kabeljauwhaas 100-150 gram( of kabeljauwfilet)
peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, ovenschaal en pan


Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......
Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......
Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......
Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......
Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......
Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......
Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......
Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......
Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......
Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......
Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......
Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......
Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......
Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......
Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......
Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......
Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......
Complete Maaltijd - Ovenschotel met Kabeljauwhaas......

Kleine eenpersoons ovenschaaltjes vind ik fantastisch en ik gebruik ze vrij geregeld.... Geen gepruts met verdelen aan tafel en.... voor HEM wat meer en voor HAAR wat minder. Ideaal toch?  

Compleet met vis, spekjes, gemengde paddenstoelen, tomaat , koksroom en aardappelschijfjes... mmm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelschijfjes in een kwart bouillonblokje ( minder zout) voor tot beetgaar en giet af. Bak de spekjes krokant uit in een droge koekenpan. Verwijder het meeste vet en voeg ui en paddenstoelen toe. Bak de ui en de paddenstoelen enkele minuten mee.

Vet 2 kleine ovenschaaltjes ( of een grotere ) dun in met wat olie en leg er de kabeljauw in. Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi licht met peper en zout.
Verdeel er het paddenstoelen-spek-ui- mengsel overheen.

Roer de helft van de kaas en de bieslook met de koksroom door elkaar en schenk het over het geheel.
Beleg met de plakjes tomaat en aardappel en bestrooi met de rest van de kaas.
Zet voor 25 minuten op het rooster in het midden van een voorverwarmde oven van 190 graden.

Bestrooi met wat vers gesnipperde bladpeterselie vlak voor het serveren.

Bron

Verse Oogst eigen tekst en kleine aanpassing naar smaak



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top