Zoete aardappelcurry met boerenkool

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-02-2021
  • Zoete aardappelcurry met boerenkool

    Zoete aardappelcurry met boerenkool

    Zoete aardappelcurry met boerenkool

Op zoek naar een snel en gezond gerecht? Deze zoete aardappelcurry met boerenkool zit bomvol vitamines. Top hem af met blokjes romige avocado van Your Avojoy! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g rijst
400 g zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
1 knoflookteen, fijn gesneden
5 cm gember, geraspt
4 el rode currypasta
300 g gewassen en gesneden boerenkool
400 ml kokosmelk
2 el ketjap manis
1 rode paprika
2 Your Avojoy avocado's
Verse koriander
2 limoenen, in partjes gesneden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, snijplank en mes

Bereidingswijze

1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Kook in een andere pan de zoete aardappelblokjes in ruim water en een snuf zout voor 5 minuten.
3. Pak ondertussen een diepe wokpan, laat deze warm worden en bak de knoflook, gember en currypasta hier kort in. Voeg vervolgens de boerenkool toe. Bak de boerenkool ongeveer 3 minuten mee tot hij iets geslonken is.
4. Giet de zoete aardappel af. Voeg de zoete aardappel, kokosmelk en ketjap manis toe aan de wokpan. Zet het vuur laag.
5. Snijd de rode paprika in reepjes, snijd de limoenen in partjes halveer de avocado's, pel ze en snijd blokjes.
6. Verdeel de rijst over 4 borden. Doe hetzelfde met de curry, top de bordjes af met de avocado blokjes, reepjes paprika, verse koriander en de limoen partjes.

Bron

https://youravojoy.nl/blogs/recepten/zoete-aardappelcurry-met-boerenkool

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten