Boterkoek met pecannoten
- Nederlands, Banket
- 30-60 min.
Ik zag het recept en het lijkt me heerlijk
ik heb alleen de caramelblokjes weg gelaten
ik ga hem snel uitproberen
Ingrediënten 16 recipe.people
INGREDIËNTEN200 gram fijne kristalsuiker
200 gram ongezouten roomboter
half ei (M)
250 gram bloem
snuf zout
100 gram karamelblokjes eventueel fijner gesneden
75 gram pecannoten fijngehakt
losgeklopt ei voor insmeren, rest van halve ei
ter decoratie: 16 pecannoten
Benodigdheden
MixerBoterkoek vorm
Bakpapier
Bereidingswijze
Mix de boter en suiker romig. Voeg het halve ei toe (de rest is voor het afsmeren) en mix tot deze is opgenomen. Bloem en zout kun je tegelijk toevoegen. Kneed tot een mooi deeg.
Voeg dan de stukjes pecannoten toe. Kneed/mix tot ze gelijkmatig door het deeg verdeeld zijn.
Neem een 20x20 cm vorm (of ronde 24 cm springvorm), bekleed deze met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem.
Met een bolle kant van een lepel kun je het deeg mooi glad strijken, maak hem eventueel een beetje vochtig.
Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en gebruik eventueel een vork om een patroon in de boterkoek te maken. Leg de pecannoten bovenop, zo dat na het aansnijden ieder stukje voorzien is van een noot.
Bak de boterkoek in 25-30 minuten goudbruin op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Laat afkoelen en snijd in blokjes.
Bron
Laura's bakery