Hete kip ovenschotel .

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Hete kip ovenschotel .

    Hete kip ovenschotel .

    Hete kip ovenschotel .

  • Hete kip ovenschotel .

    Hete kip ovenschotel .

    Hete kip ovenschotel .

  • Hete kip ovenschotel .

    Hete kip ovenschotel .

    Hete kip ovenschotel .

  • Hete kip ovenschotel .

    Hete kip ovenschotel .

    Hete kip ovenschotel .

  • Hete kip ovenschotel .

    Hete kip ovenschotel .

    Hete kip ovenschotel .

  • Hete kip ovenschotel .

    Hete kip ovenschotel .

    Hete kip ovenschotel .

  • Hete kip ovenschotel .

    Hete kip ovenschotel .

    Hete kip ovenschotel .

  • Hete kip ovenschotel .

    Hete kip ovenschotel .

    Hete kip ovenschotel .

  • Hete kip ovenschotel .

    Hete kip ovenschotel .

    Hete kip ovenschotel .

Lekker van binnen warm worden met deze ovenschotel , die  zich goed laat  combineren met zelfgemaakte friet en een groente naar keuze en  waar we bijna onze vingers bij opaten zó lekker.
Bovendien kun je ook wraps vullen met deze pittige massa uit de oven. Serveer er rijst  of woknoedels bij. 

Maak de stoof niet te pittig, proef en bepaal zelf hoe " heet " je de kip wilt. Toevoegen kan :) eruit halen moeilijk. Eventueel met een klein schepje suiker of een scheutje citroensap.



 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
snuf zout
snuf gemalen zwarte peper
1,5 theelepel chilipoeder ( bepaal zelf naar smaak)
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels gedroogde korianderblad
1 el sambal badjak
1 el cajunkruiden
2 uien grof gesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 blikjes gepelde tomaten
75-100 gram geraspte kaas naar smaak
1 eetlepel roomboter
scheutje olie
4 kipfilets( ik had kippendij)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

ovenschaal, pan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Smelt boter met olie en bak de kipfilets circa 3 minuten pr kant. Haal ze uit de pan en zet ze even opzij. Smoor in het overgebleven vet de ui en de knoflook zachtjes glazig.

Voeg dan de 2 theelepels korianderblad, 2 theelepels komijnpoeder en 1,5 tl chilipoeder toe en bak dit eventjes kort mee.( of minder chilipoeder naar smaak)

Dan gaan de tomatenblokjes( gepelde tomaten) erbij. Roer alles om, leg de kipfilets erbij en voeg nog 1/2 eetl cajunkruiden en een eetl sambal badjak( ook weer naar smaak. Je kunt het altijd na het proeven nog pittiger maken.

Zet het deksel op de pan en stoof de kip in 25-30 minuten gaar. Haal de kip uit d pan.
Trek met 2 vorken het kippenvlees uit elkaar.

Laat de saus even wat indikken mocht dat nodig zijn, of je bindt de saus met een weinig maizenapapje

Leg een laagje saus in de ovenschaal en strooi er at kaas overheen. maak zo nog 2 lagen, maar zorg ervoor, dat je eindigt met een laagje kaas.

Zet de schaal voor 10-15 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.
zodat de kaas een goudbruin korstje krijgt.




Bron

Familie over de kook. Eigen tekst foto en aanpassing.

Serveertip

Lekker met een zoetzure komkommersalade en rijst. Ik heb gerecht voor 2 personen aangepast.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten