1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Stroganoff van paddenstoelen van Jamie Oliver

Stroganoff van paddenstoelen van Jamie Oliver

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-02-2021

Ingrediënten 2 personen


250 gram gemengde paddenstoelen (ik had shiitake en oesterzwammen)
1 middelgrote rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Zout en peper
2 eetlepels lekkere olijfolie
4 zoet-zure zilveruitjes, in kleine stukjes gesneden
2 kleine augurkjes, in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel kappertjes
2 eetlepels whisky of cognac (optioneel)
Plm. 100 gram crème fraîche
1 theelepel paprikapoeder mild
2 flinke eetlepels gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Koekenpan of hapjespan


Dagje zonder vlees? Maak dan eens deze hele lekkere stroganoff van paddenstoelen.
Dagje zonder vlees? Maak dan eens deze hele lekkere stroganoff van paddenstoelen.

In de vegetarische stroganoff van Jamie Oliver mis je het vlees niet. Een heerlijke stroganoff voor een dagje zonder vlees. Ik heb in dit recept siitake en oesterzwammen gebruikt, maar je kunt allerlei soorten paddenstoelen gebruiken. De paddenstoelen worden eerst gebakken in een droge koekenpan. Volgens Jamie worden de paddenstoelen dan veel smakelijker. Een voordeel hierbij is ook dat de paddenstoelen niet direct de olie opzuigen. De olijfolie wordt pas later toegevoegd.
Ik heb maar 250 gram paddenstoelen gebruikt. In het recept van Jamie worden 400 gram genoemd. Vond ik wat teveel. Wij hebben dit gegeten met spätzle.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder eventuele steeltjes van de paddenstoelen en maak ze schoon met een stukje vochtig keukenpapier.
Snij de paddenstoelen in reepjes.
Bak de paddenstoelen in een droge koekenpan op een middelhoge warmtebron. Volgens Jamie: Als je paddenstoelen in een droge pan bakt, krijgen de paddenstoelen een nootachtige smaak. Schep de paddenstoelen regelmatig om tot je merkt dat ze echt beginnen te bakken. Voeg dan de uisnippers en de knoflook eraan toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg 2 eetlepels lekkere olijfolie hieraan toe en breng de paddenstoelen op smaak met een beetje zout en peper.
Meng de gesnipperde zoetzure uitjes, augurkjes en kappertjes door de paddenstoelen..
Men de whisky of cognac door de paddenstoelen. (Jamie flambeert de paddenstoelen, maar sinds ik een keer hiervoor verbrand ben durf ik dat niet meer aan.
Roer de crème fraîche met een klein scheutje water door de paddenstoelen.
Maak op smaak met paprikapoeder.
Meng de peterselie door de paddenstoelen.

Serveertip

Lekker met spätzle, pasta of rijst.

Bron

Kookboek "Veg" van Jamie Oliver, simpele en heerlijke maaltijden voor iedereen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top