Gratin parmentier à l'Italienne

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-2021
  • Gratin parmentier à l'Italienne

    Gratin parmentier à l'Italienne

    Gratin parmentier à l'Italienne

=18pxEen originele wijze om de dagelijkse kost te serveren

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g emmentaler (gemalen)
500 g gemengd gehakt
1 kg pureeaardappelen
2 wortelen
400 g tomatenblokjes
1 ui
1 dl melk
50 g boter
1 el olijfolie
1 laurier (blad)
1 tijm takje
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze in 20 minuten gaar in gezouten water. Schil de wortelen, snij ze in kleine blokjes. Snipper de ui.
2 Stoof de ui aan in olijfolie. Voeg er de wortel en het gehakt aan toe. Bak rul.
3 Doe er de tomaten bij en kruid met peper, zout, tijm en laurier. Laat op een zacht vuurtje 20 minuten garen.
4 Pureer de aardappelen met de boter en de melk. Doe het gehakt in een beboterde ovenschotel en verdeel er de puree over. strooi er de kaas over en gratineer goudbruin onder de grill.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten