Gegratineerde kabeljauw met jonge spinazie en pijnboompitjes
- Belgisch, Ovenschotel
- 30-60 min.
=18pxHarmonie tussen vis en spinazie
Ingrediënten 4 recipe.people
100 g emmentaler (gemalen)4 kabeljauwfilets (ongeveer 180g elk)
1 champignons bakje
300 g spinazie
pijnboompitten
3 el bloem
3 el mascarpone
4 dl melk
50 g boter
peper
zout
Bereidingswijze
1 Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Spoel de spinazie en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Bak de champignons aan in wat boter en kruid met peper en zout.
3 Smelt de boter, voeg er de bloem bij en roer goed. Schenk er al roerend eerst de melk bij en vervolgens de gemalen emmentaler en de champignons.
4 Stoof in een andere pan de jonge spinazie aan in wat boter, doe er de mascarpone bij en kruid met peper en zout.
5 Vet 4 ovenschoteltjes in met wat boter, leg in elk schoteltje zo'n 180 g kabeljauwfilet met daarnaast een vierde van de spinazie.
Schenk de kaassaus over de vis en strooi er nog wat gemalen kaas over.
6 Verdeel de pijnboompitjes over de spinazie. Zet zo'n 25 minuten in een de oven. Serveer met aardappelpuree.
Bron
libelle