Gegratineerde kabeljauw met jonge spinazie en pijnboompitjes

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Gegratineerde kabeljauw met jonge spinazie en pijnboompitjes

    Gegratineerde kabeljauw met jonge spinazie en pijnboompitjes

    Gegratineerde kabeljauw met jonge spinazie en pijnboompitjes

=18pxHarmonie tussen vis en spinazie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
100 g emmentaler (gemalen)
4 kabeljauwfilets (ongeveer 180g elk)
1 champignons bakje
300 g spinazie
pijnboompitten
3 el bloem
3 el mascarpone
4 dl melk
50 g boter
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Spoel de spinazie en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Bak de champignons aan in wat boter en kruid met peper en zout.
3 Smelt de boter, voeg er de bloem bij en roer goed. Schenk er al roerend eerst de melk bij en vervolgens de gemalen emmentaler en de champignons.
4 Stoof in een andere pan de jonge spinazie aan in wat boter, doe er de mascarpone bij en kruid met peper en zout.
5 Vet 4 ovenschoteltjes in met wat boter, leg in elk schoteltje zo'n 180 g kabeljauwfilet met daarnaast een vierde van de spinazie.
Schenk de kaassaus over de vis en strooi er nog wat gemalen kaas over.
6 Verdeel de pijnboompitjes over de spinazie. Zet zo'n 25 minuten in een de oven. Serveer met aardappelpuree.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten