1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Ovenschotel met drie soorten kool

Ovenschotel met drie soorten kool

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-2021

Ingrediënten 4 personen


350 g broccoli (in roosjes)
350 g bloemkool (in roosjes)
1/4 savooikool (in reepjes)
40 g bloem
60 g kaas (geraspt)
40 g boter (+ wat extra)
6 dl melk
nootmuskaat
peper
zout



Ovenschotel met drie soorten kool
Ovenschotel met drie soorten kool

=18pxEen trio om van te smullen deze alles in één ovenschotel gerecht !  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Snij de savooikool in reepjes. Verwarm de oven voor op 200°C.
2 Blancheer de savooikool 4 minuten in ruim gezouten kokend water. Giet af en laat schrikken onder koud water.
3 Breng gezouten water aan de kook en blancheer de bloemkool en broccoli 4 minuten. Doe er dan ook de savooikool bij en laat nog 5 minuten koken. Giet af, laat uitlekken en hou warm.
Saus :
4 Smelt de boter in een pan, roer er de bloem door en laat even meebakken. Giet er al roerend de melk bij en laat indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Haal van het vuur en vermeng met de helft van de geraspte kaas.
5 Schep de groenten in een beboterde ovenschaal, overgiet met de saus en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer 20 minuten in de oven.
6 Voeg aan deze groentegratin eventueel nog rul gebakken gehakt toe en plakjes gekookte aardappel (in laagjes) en je hebt een compleet eenpansgerecht.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top