Aardappelgratin met zalm

  • Frans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Aardappelgratin met zalm

    Aardappelgratin met zalm

    Aardappelgratin met zalm

=18pxGeniet van deze heerlijke ovenschotel!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
900 g zalm (rauw)
1 kg vastkokende aardappelen
gruyère (geraspt)
2,5 dl visfond
2,5 dl melk
3 el bloem
50 g boter
1 tl gedroogde dille
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Schil de aardappelen en kook ze in lichtgezouten water net niet gaar. Laat even afkoelen. Snij de zalm in dunne plakjes. Rasp de gruyèrekaas. Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Snij de afgekoelde aardappelen in plakjes.
Voor de bechamelsaus :
3 Smelt de boter, strooi er 3 el bloem over en roer goed met een garde. Voeg, terwijl u roert, eerst de visfumet en daarna de melk toe en roer goed glad. Breng op smaak met peper en zout en 1 tl gedroogde dille. Laat 3 minuten zacht pruttelen en roer geregeld, zodat de saus niet aanbrand.
4 Bestrijk 1 grote ovenschaal (of 4 kleine schaaltjes) met boter.
5 Leg een laagje aardappelplakjes op de bodem, giet er wat bechamelsaus over en verdeel er de plakjes zalm over. Kruid lichtjes met peper, zout en dille. Ga verder met een laagje aardappelen, weer saus, zalm en kruiden.
6 Eindig met een laagje aardappelen en strooi er een dun laagje geraspte gruyère over. Zet de schaal(tjes) 30 tot 35 minuten in de oven. Serveer met een frisse salade.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten