Pittige kippenballetjes met Sriracha

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2021
  • Pittige kippenballetjes met Sriracha

    Pittige kippenballetjes met Sriracha

    Pittige kippenballetjes met Sriracha

Heerlijke aperoballetjes met een pittige dip

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de balletjes :
30 gram parmezaanse kaas (geraspt)
1 eetlepel peterselie (gehakt)
500 gram kippengehakt
1 theelepel paprikapoeder
1 lookteentje (geperst)
120 gram panko
1 ei
olijfolie
peper
zout

Voor de saus :
50 gram rode chilipepers (fijngehakt)
3 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel zonnebloemolie
3 lookteentjes (geperst)
1 sjalot (gesnipperd)
250 milliliter passata
2 eetlepels ketchup
3 theelepels suiker
1 eetlepel vissaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200°C.

- Meng alle ingrediënten, behalve olijfolie en peterselie, voor de gehaktballetjes.
-Vorm er balletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer ze met olijfolie en zet 25 minuten in de oven.

-Verwarm voor de saus de olie.
-Bak de sjalot met de look glazig. Voeg de passata en chilipeper toe en laat 5 minuten pruttelen.
-Roer er de vissaus, azijn, ketchup en suiker onder en laat nog eens 10 minuten pruttelen.

-Schep de saus in een blender en mix glad. Haal door een zeef.
-Giet opnieuw in de pan, schep er de balletjes onder en laat nog even doorwarmen.
-Bestrooi met de peterselie en serveer meteen.

Bron

spar

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten