Ovenschotel witlof met kip champignons en gorgonzolaroomsaus

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Ovenschotel witlof met kip champignons en gorgonzolaroomsaus

    Ovenschotel witlof met kip champignons en gorgonzolaroomsaus

    Ovenschotel witlof met kip champignons en gorgonzolaroomsaus

  • Ovenschotel witlof met kip champignons en gorgonzolaroomsaus

    Ovenschotel witlof met kip champignons en gorgonzolaroomsaus

    Ovenschotel witlof met kip champignons en gorgonzolaroomsaus

  • Ovenschotel witlof met kip champignons en gorgonzolaroomsaus

    Ovenschotel witlof met kip champignons en gorgonzolaroomsaus

    Ovenschotel witlof met kip champignons en gorgonzolaroomsaus

  • Ovenschotel witlof met kip champignons en gorgonzolaroomsaus

    Ovenschotel witlof met kip champignons en gorgonzolaroomsaus

    Ovenschotel witlof met kip champignons en gorgonzolaroomsaus

  • Ovenschotel witlof met kip champignons en gorgonzolaroomsaus

    Ovenschotel witlof met kip champignons en gorgonzolaroomsaus

    Ovenschotel witlof met kip champignons en gorgonzolaroomsaus

Een ovenschotel samengesteld uit diverse andere recepten van witlof met gorgonzola. De combinatie van witlof, kipdijfilet, champignons en gorgonzola is erg lekker. Ik heb de witlof eerst gebakken. Gebakken witlof krijgt een andere smaak dan gekookte witlof. Maar ook met gekookte witlof kun je deze ovenschotel maken.
Ik heb kruimige aardappelen gebruikt. De aardappelschijfjes gaan dan wel een beetje kapot onderin de ovenschaal, maar ze nemen ook goed wat vocht op van de gebakken witlof. Ik zou voor deze ovenschotel dan ook geen voorgekookte aardappelen uit het koelvak gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
500 gram witlof, in lange repen
4 flinke aardappelen, geschild in schijfjes
2 flinke kipdijfilets, in kleine stukjes
125 gram kastanjechampignons, in plakjes
3 lente-uitjes, klein gesneden
Peper, zout
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel paprikapoeder mild
100 ml slagroom
100 gram gorgonzola dolce (mild)
2 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote koekenpan
vergiet
ovenschaal

Bereidingswijze

Kook de plakjes aardappel plm. 5 tot 7 minuten in water met zout.
Laat de aardappelen uitlekken in een vergiet.

Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte.

Verhit de olie in een grote koekenpan.
Bak hierin de kipstukjes, lichtbruin.
Bak de champignons en lente-uitjes even mee.
Haal het kipmengsel uit de pan. Kruid dit met peper, zout, gedroogde oregano en paprikapoeder.
Bak in de overgebleven olie de witlof beetgaar. Witlof regelmatig even omleggen. Witlof kruiden met peper, zout en eventueel nog wat oregano.
Laat de witlof in een vergiet nog een beetje uitlekken omdat er altijd nog vocht vrijkomt.

Verwarm de slagroom en los de gorgonzola hierin op. Laat de room nog een beetje indikken.

Verdeel de aardappelplakjes over de bodem van een ovenschaal..
Leg hierop de beetgare uitgelekte gebakken witlof.
Verdeel daarover het mengsel van kipstukjes, champignons en lente-uitjes.
Verdeel de gorgonzola-room erover..
Zet de schaal plm. 20 tot 25 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven.

Serveertip

Vegetariërs kunnen de kip weglaten en in plaats daarvan geroosterde walnoten gebruiken. Ook erg lekker
Je kunt de witlof ook dwars in reepjes snijden, dat eet wat gemakkelijker.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten