Sticky speklap met paprika
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 08-02-2021
Aziatisch met een twist, namelijk met sticky speklappen.
Ingrediënten 4 personen
3 speklappen
3 el zonnebloemolie
1 paprikamix (3 stuks)
300 g original mienestjes
2 tenen knoflook
400 g Chinese wokgroente
4 el oestersaus (flesje à 175 ml)
Bereidingswijze
1. Snijd de speklappen in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak het spek in 10 min. knapperig.
2. Snijd intussen de paprika's in reepjes. Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok. Roerbak de paprika 5 min. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
3. Snijd de knoflook fijn, voeg toe aan de paprika en bak 1 min. mee. Voeg de wokgroente toe en roerbak 6 min. mee.
4. Schenk de oestersaus bij het spek en laat 3 min. karamelliseren. Giet de mie af, schep door de roerbakgroenten en verdeel over 4 borden. Schep er het spek met de saus over.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties