Sticky speklap met paprika

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-02-2021
  • Sticky speklap met paprika

    Sticky speklap met paprika

    Sticky speklap met paprika

Aziatisch met een twist, namelijk met sticky speklappen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

3 speklappen
3 el zonnebloemolie
1 paprikamix (3 stuks)
300 g original mienestjes
2 tenen knoflook
400 g Chinese wokgroente
4 el oestersaus (flesje à 175 ml)

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snijd de speklappen in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak het spek in 10 min. knapperig.
2. Snijd intussen de paprika's in reepjes. Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok. Roerbak de paprika 5 min. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
3. Snijd de knoflook fijn, voeg toe aan de paprika en bak 1 min. mee. Voeg de wokgroente toe en roerbak 6 min. mee.
4. Schenk de oestersaus bij het spek en laat 3 min. karamelliseren. Giet de mie af, schep door de roerbakgroenten en verdeel over 4 borden. Schep er het spek met de saus over.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten