
Voor de bodem :
40 gram witte chocolade
1 eetlepel bakpoeder
125 gram bloem
90 gram bloem
45 gram bruine suiker
45 gram fijne suiker
1 eierdooier (klein)
1⁄2 theelepel kaneelpoeder
poedersuiker
snuifje zout
Voor de vanillemousse :
1⁄2 theelepel vanille-extract
10 cl slagroom
2 eetlepels fijne suiker
3 gelatineblaadjes
30 cl melk
1 eetlepel bloem
1 vanillestokje
3 eierdooiers
Voor de frambozenmousse :
300 gram frambozen (+ extra om af te werken)
20 cl slagroom
3 gelatineblaadjes
45 gram suiker
Oven
Springvormpjes
Zeef
Microgolfoven
Pure verwennerij
-Meng de bloem met de boter, fijne suiker, bruine suiker, bakpoeder, eierdooier, het kaneelpoeder en een snuf zout tot een stevig deeg . Verpak in plastic folie en leg 1 uur in de koelkast.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Vet de kleine springvormpjes in en bekleed de bodem met bakpapier.
-Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werblad tot een lap van 6 millimeter dik.
-Steek er met het springvormpje 4 cirkels uit en leg ze op de bodem van de springvormpjes.
-Zet 15 minuten in de oven.
-Laat de bodems na het bakken in de vorm volledig afkoelen.
-Smelt de witte chocolade au bain-marie en bestrijk er de taartbodempjes mee.
- Laat de chocolade opnieuw hard worden. Bekleed de randen van de springvormen met plastic folie.
-Snij het vanillestokje in de lengte door en schraap er het merg uit.
-Breng de melk met het vanillestokje, het merg en het vanille-extract aan de kook.
-Klop de eierdooiers met de suiker tot een romig mengsel. Klop er de bloem onder.
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
-Haal het vanillestokje uit de melk en schenk de warme melk langzaam en al kloppend door het eigeel-suikermengsel.
-Knijp de gelatine uit en spatel onder het mengsel. Laat afkoelen.
-Klop de room stijf en spatel onder het afgekoelde mengsel.
-Verdeel de mousse over de taartbodems en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
-Week voor de frambozenmousse de gelatineblaadjes in koud water.
-Pureer de frambozen.
-Giet door een zeef en duw er al het sap uit.
-Klop de slagroom met de suiker stijf.
- Spatel er het frambozensap onder.
-Knijp de gelatineblaadjes uit en laat in een schaaltje in de microgolfoven smelten. Spatel dit onder het slagroom-frambozenmengsel. Giet het mengsel op de vanillemousse.
-Strijk glad en zet ze afgedekt minstens 4 uur terug in de koelkast.
-Verwijder voor het serveren de springvormpjes en werk de taartjes af met extra frambozen. Ga er nog wat met
poedersuiker over.
Spar