Indonesische Gado Gado soep
- Indonesisch, Soep
- 20-30 min.
.
Ingrediënten 8 recipe.people
350 gram kippendij filet in blokjes100 gram fijn gesneden witte kool
1 teen knoflook geperst
60 gram sperzieboontjes
3 el. wok olie
½ bakje Javaanse pindasaus
½ theelepel sambal manis
1 eetlepel bruine suiker
2 liter kippenbouillon
200 ml kokosmelk
60 gram taugé
1 blok wok noedels
2 stengels bosui
2 hardgekookte eieren
verse koriander
Bereidingswijze
Snijd de bosui in ringetjes, de kool in dunne reepjes en maak de boontjes schoon.
Verhit de wok olie, fruit de ui met de uitgeperste knoflook. Bak daarna de kip mee en voeg de witte kool toe.
Meng de pindasaus, sambal en suiker erdoor. Laat dit even meebakken.
Zet het vuur laag en voeg de bouillon ( ik maakte die van heet water en kipbouillon blokjes) toe.
Voeg de kokosmelk en de boontjes toe.
Laat de soep een kwartiertje zachtjes doorkoken tot de boontje en kip goed gaar zijn.
Voeg de noedels toe en kook die mee volgens de aanwijzing op de verpakking.
Neem een ruime soepkom. Leg op de bodem taugé. Schep hier de warme soep op en leg er een half gekookt ei in en garneer met fijngehakte koriander.
Bron
https://enjoythegoodlife.nl/indonesische-gado-gado-soep/