Varkenshaas in slowcooker met rode portsaus

  • Europees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-02-2021
  • Varkenshaas in slowcooker met rode portsaus

    Varkenshaas in slowcooker met rode portsaus

    Varkenshaas in slowcooker met rode portsaus

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 varkenshaasjes
1 bosje bosuitjes
4 teentjes knoflook
100 ml runderbouillon
300 ml port (tawny)
2 laurierblaadjes
4 takjes tijm
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de bosuitjes in kleine ringetjes
Bak de varkenshaasjes even kort aan (minuut of 2) en snij er dan mooie gelijkmatige medaillons van
Doe de bosuitjes in de slowcooker en pers de knoflook er over uit
Leg de varkenshaas medaillons in de slowcooker
Voeg de laurierblaadjes in een thee ei erbij
Voeg de bouillon en port toe
Leg de takjes tijm er bovenop

Om te beginnen hoeft de varkenshaas echt maar ongeveer 4 uur op low in de slowcooker, veel langer is niet nodig. Als je medaillons van de varkenshaas in de slowcooker doet tenminste. Bij een hele varkenshaas heb je misschien wat langer nodig.

Wil je de rode portsaus nog lekkerder maken en iets indikken? Dan kan je het beste onderstaande ook nog uitvoeren voordat je gaat opdienen:
Haal alle portsaus uit de slowcooker
Zeef de saus zodat er geen restjes ui meer zichtbaar zijn
Doe de saus in een pannetje
Meng een beetje maizena met wat koud water en dik de saus hier -al roerende- mee in
Schenk er nog een klein beetje port bij zodat de saus weer wat roder wordt
Meng er een klontje (room) boter door. Hierdoor wordt de saus nóg gladder.
Schenk de saus weer over de varkenshaas medaillons in de slowcooker

Bron

https://www.mamsatwork.nl/varkenshaas-slowcooker-rode-portsaus/

Serveertip

Eet deze varkenshaas medaillons met knolselderijpuree, super eenvoudig en héél lekker van smaak.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten