Rommelige, kruidige , knapperige krieltjes uit de oven...
- Italiaans, Bijgerecht
- 20-30 min.
Met deze aardappeltjes kun je naar hartelust variëren en je eigen fantasie de vrije loop geven. Van dit onderstaand recept had ik nog kruiden over daarom heb ik er een deel van in deze aardappeltjes.... verwerkt. Wil je Oosters ? Voeg dan Oosterse kruiden toe, kurkuma en wat komijn bijvoorbeeld. Of kerrie en wat paprika. Knapperig van boven en zacht van binnen en extra veel smaak door het schilletje, dat bovendien het aardappeltje bij elkaar houdt :)
Prima-pasta-met-verse-spinazie-gerookte-zalm-en-zongedroogde-tomaat
Ingrediënten 2 recipe.people
Circa 18 krieltjes van dezelfde grootte.klein handje Italiaanse kruiden ( tijm, rozemarijn en oregano) fijn gehakt
1 teen knoflook klein gesnipperd
25 gram ongezouten roomboter
scheutje olijfolie
peper en zout naar smaak
snufje chilipoeder( optie)
Benodigdheden
Bakplaat, pan, snijplank en mesBereidingswijze
Kook de goed gewassen krieltjes circa 10 minuten voor>
Giet ze af en laat ze uitdampen. Kruis ze met een scherp mesje aan de lange kant in .
Smelt de boter en voeg olie , kruiden, knoflook , peper en zout naar smaak toe .
Leg de ingekruiste kriel op een bakplaat met bakpapier en plet ze met een vork voorzichtig plat, maar zodanig, dat ze niet uit elkaar vallen. Kwast de bovenkant in met het boter mengsel uit het pannetje en laat ze circa 30 minuten knapperig en goudbruin bakken in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden.
Serveertip
Serveer met groente , vlees of vis naar keuze. Ik bakte de biefstuk in het overgebleven vet met de kruiden.