Mac and cheese

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Mac and cheese

    Mac and cheese

    Mac and cheese

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
300 ml melk
200 gram bloemkool (in roosjes gesneden)
175 gram macaroni
150 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar)
100 gram hamblokjes
25 gram bloem
25 gram roomboter (ongezouten)
10 gram bieslook (vers - fijngesneden)
1 teentje knoflook
1 theelepel mosterd (dijon)
peper, zout, nootmuskaat, chili vlokken
4-5 eetlepels panko
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de pasta en de bloemkoolroosjes beetgaar in een ruime pan met water en een snuf zout.
Verhit een beetje boter in een ruime pan en pers het teentje knoflook erin uit.
Voeg dan de bloem toe en bak even mee (je gaat nu een roux maken zoals dat heet).
Met een garde mix je vervolgens beetje bij beetje de melk erdoor en tot slot voeg je de kaas toe.
Zodra de kaas gesmolten is breng je de saus op smaak met ruim peper, zout, nootmuskaat en chili vlokken naar smaak en meng je de mosterd erdoorheen.
Schep de macaroni, bloemkoolroosjes en hamblokjes door de saus.
Meng de fijngesneden bieslook erdoor en schep het geheel in een ruime ovenschaal.
Strooi de panko erover en bak de mac and cheese goudbruin in de oven voor ongeveer 25 minuten. Eet smakelijk!

Bron

https://www.eefkooktzo.nl/mac-and-cheese-recept/

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ChrisFraikin avatar

Doorsturen

Home Recepten