Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2021
  • Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

  • Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

  • Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

  • Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

  • Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

  • Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

  • Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

  • Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

  • Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

  • Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

    Italiaanse Klassieker met een eigenwijze twist......

Dit heerlijk,  vegetarisch gerecht, bomvol groente en smaak is er weer eentje waar je vlees of vis echt niet bij mist. In de klassieke melanzane alla parmigiana horen geen courgette en olijven , maar zo'n  eigenwijze twist is altijd leuk :) Wij aten dit gerecht met ons eigen gebakken volkorenbrood om de saus mee op te dippen. Lekker knapperig geroosterd.

Hoeveelheden voor 2 personen aangepast.














 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 courgette in plakken
2 aubergines in plakken
3 tomaten in plakken
1 ui gesnipperd
3 teentjes knoflook gesnipperd
500 ml tomaten passata
1 blik gepelde tomaten à 400 ml
100 gr Parmezaanse kaas( pecorino).
10 gr basilicum Ik heb gedroogde basilicum in de saus gedaan en het gerecht bestrooid met bladpeterselie
50 gr zwarte olijven ( ringetjes)
1 tl tijm
1 tl oregano
peper en zout uit de molen naar smaak
boter of olie om in te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan, ovenschotel, snijplank en mes

Bereidingswijze

Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat dit 10 minuutjes intrekken. Dep de plakken droog en verwarm wat olie in een grote koekenpan en bak de plakken courgette en aubergine enkele minuten ( in porties) per kant. Zet even op een bord opzij.

Maak de saus.

Verwarm een weinig olijfolie en smoor de ui en de knoflook zachtjes glazig.
Voeg passata, gepelde tomaten basilicum, oregano, tijm en olijven toe en breng op smaak met peper en zout uit de molen. Roer alles goed door, zet deksel op de pan en laat de saus zachtjes 15 minuten pruttelen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Leg een laagje saus in de ovenschaal, daarop plakken aubergine, gevolgd door plakken courgette en plakken tomaat. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas ( pecorino).

Nogmaals een laagje saus, aubergine, courgette en tomaat.

Eindig met saus en een laagje kaas.

Zet de schaal 20 minuten in de oven.

Bron

Uit de krant, aanzienlijk aangepast recept naar eigen smaak. eigen tekst en foto's

Serveertip

Serveer met knapperig volkoren stokbrood om de saus mee op te dippen.
Snij courgette en aubergine in de lengte in plakken, dan kun je de schaaltjes beter bedekken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten