Linzensalade met blauwe kaas appel en walnoten
- Frans, Salade
- 10-20 min.
Een lekkere salade voor bij de lunch.Snel gemaakt met linzen uit blik.Ik had nog een stukje roquefort liggen, maar in plaats daarvan is danisch blue, gorgonzola of een andere blauwe kaas ook heel lekker.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 klein blikje linzen (plm. 200 gram)50 gram blauwe kaas (ik had roquefort)
1 kleine appel (Elstar)
handvol geroosterde walnoten
kerstomaatjes om te garneren
Gehakte peterselie
Dressing
1 eetlepel blanke balsamicoazijn
3 eetlepels lekkere olijfolie
peper
½ eetlepel honing
Benodigdheden
schaalkoekenpan om de walnoten te roosteren
Bereidingswijze
Doe de linzen in een zeef of vergiet, spoel ze af en laat ze goed uitlekken.
Snij de blauwe kaas in kleine stukjes.
Snij het grootste deel van de appel in kleine blokjes en bewaar een paar schijfjes om te garneren.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Hak het grootste deel in grove stukken.
Meng de ingrediënten genoemd onder ”dressing”, door elkaar.
Meng de dressing door de linzen. Laat dit een kwartiertje intrekken.
Meng dan het grootste deel van de appel, blauwe kaas en walnoten door de linzen.
Garneer de salade met de schijfjes appel, een paar hele walnoten, wat stukjes blauwe kaas , peterselie en de kerstomaatjes. (zie foto).
Serveertip
Lekker bij de lunch met een vers broodje.