Kokostaart met amandelen en blauwe bessen

  • Wereld, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-02-2021
  • Kokostaart met amandelen en blauwe bessen

    Kokostaart met amandelen en blauwe bessen

    Kokostaart met amandelen en blauwe bessen

  • Kokostaart met amandelen en blauwe bessen

    Kokostaart met amandelen en blauwe bessen

    Kokostaart met amandelen en blauwe bessen

  • Kokostaart met amandelen en blauwe bessen

    Kokostaart met amandelen en blauwe bessen

    Kokostaart met amandelen en blauwe bessen

Heerlijk smeuige kokostaart waar je leuk mee kan variëren. 
Dit recept is een van mijn favoriete recepten van Yotam Ottolenghi.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Voor de kokostaart:

180 gr amandelmeel
60 gr gedroogde kokosrasp
250 gr fijne kristalsuiker
70 gr zelfrijzend bakmeel
¼ tl zout
4 grote eieren
200 gr boter, gesmolten en weer iets afgekoeld tot hij op kamertemperatuur is
1½ tl vanille-extract
fijne rasp van 2 citroenen (1 kan ook)
200 gr verse blauwe bessen
20 gr geschaafde amandelen

Verder nodig:
boter, om in te vetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm 23 cm, bakpapier, mixer, weegschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Haal de bodem uit de springvorm. Leg hier op een vel bakpapier. Zet de springvorm erop en sluit deze. Knip het uitstekende bakpapier tot ongeveer een centimeter van de bakvorm weg. Vet de rand van de springvorm in met boter.

Doe het amandelmeel met de kokos, de suiker, het zelfrijzend bakmeel en het zout in een grote mengkom en roer met een garde alles door elkaar om het mengsel luchtig en klontvrij te maken.

Klop de eieren in een beslagkom in circa 3 a 4 minuten schuimig. Voeg de gesmolten boter, het vanille-extract en de citroenrasp toe en klop alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en mix het geheel op een lage stand tot alles goed gemengd is. Schep 150 gram bosbessen door het beslag en giet het in de vorm.
Strooi de achtergehouden bosbessen over de bovenkant samen met de geschaafde amandelen.

Bak de taart in 50-55 minuten in het midden van de oven gaar. Houd de taart tegen het einde van de baktijd goed in de gaten, door het relatief grote aantal eieren in het beslag kan nog enigszins vochtig gebak in enkele minuten te gaar worden.

Laat de taart 30 minuten op het het aanrecht staan voordat je hem uit de springvorm haalt

Bron

Yotam Ottolenghi

Serveertip

Tip 1) Bestuif de blauwe bessen met een dun laagje bloem voordat je ze aan het beslag toevoegt. Hierdoor zakken ze wat minder gauw naar de bodem.

Tip 2) Kokos, amandelen en chocola is een erg lekkere combinatie. Voeg 25 gram cacaopoeder toe aan de droge ingrediënten voor een chocolade variant.

Tip 3) Vervang de 150 gram blauwe bessen door 100 gram kleine stukjes appel en 50 gram rozijnen.

Tip 4) Neem wel een vers zakje geraspte kokos en geen zakje wat al maanden open staat in je kastje. Dat geeft echt een groot verschil aan smaak.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten