Kweeperenlikeur

  • Belgisch, Alcoholische dranken
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2021
  • Kweeperenlikeur

    Kweeperenlikeur

    Kweeperenlikeur

Met dit recept maak je je eigen kweeperenlikeur. Maak voldoende zodat je het hele jaar door van je eigen likeur kan genieten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g kweeperenschillen
1 L 40% alcohol
2 citroenen
350 g suiker

Eventueel 1 extra smaakmaker zoals oa :

Opengesneden vanillepeul
Korianderzaadjes
Kaneelstokje
Steranijs
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
weckpot van 1 liter

Bereidingswijze

-Wrijf de dons van de kweeperen af met een droge doek en schil de vruchten.

-Doe de schillen in een grote glazen pot (vb een weckpot van 1l ) samen met de alcohol, citroensap en eventuele smaakmaker. Let erop dat alles in de vloeistof staat. Duw eventueel naar onder met een lepel.

-Sluit de pot en zet op een koele en donkere plaats gedurende 6 weken.
-Schud regelmatig eens met de pot.
-Zeef de vloeistof na minstens 6 weken.

-Voeg 350 g suiker toe op 1 liter vocht en giet de likeur over in een mooie fles. Laat nog 3 weken rusten en schud af en toe.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten