Kweeperenlikeur
- Belgisch, Alcoholische dranken
- 20-30 min.
- Geplaatst op 06-02-2021
Met dit recept maak je je eigen kweeperenlikeur. Maak voldoende zodat je het hele jaar door van je eigen likeur kan genieten.
Ingrediënten 4 personen
500 g kweeperenschillen1 L 40% alcohol
2 citroenen
350 g suiker
Eventueel 1 extra smaakmaker zoals oa :
Opengesneden vanillepeul
Korianderzaadjes
Kaneelstokje
Steranijs
Benodigdheden
weckpot van 1 literBereidingswijze
-Wrijf de dons van de kweeperen af met een droge doek en schil de vruchten.
-Doe de schillen in een grote glazen pot (vb een weckpot van 1l ) samen met de alcohol, citroensap en eventuele smaakmaker. Let erop dat alles in de vloeistof staat. Duw eventueel naar onder met een lepel.
-Sluit de pot en zet op een koele en donkere plaats gedurende 6 weken.
-Schud regelmatig eens met de pot.
-Zeef de vloeistof na minstens 6 weken.
-Voeg 350 g suiker toe op 1 liter vocht en giet de likeur over in een mooie fles. Laat nog 3 weken rusten en schud af en toe.
Bron
lekker van bij ons
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties