1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kweeperenlikeur

Kweeperenlikeur

  • Belgisch, Alcoholische dranken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2021

Ingrediënten 4 personen


500 g kweeperenschillen
1 L 40% alcohol
2 citroenen
350 g suiker

Eventueel 1 extra smaakmaker zoals oa :

Opengesneden vanillepeul
Korianderzaadjes
Kaneelstokje
Steranijs


Verder heb je nodig


Weckpot van 1 liter


Kweeperenlikeur
Kweeperenlikeur

Met dit recept maak je je eigen kweeperenlikeur. Maak voldoende zodat je het hele jaar door van je eigen likeur kan genieten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Wrijf de dons van de kweeperen af met een droge doek en schil de vruchten.

-Doe de schillen in een grote glazen pot (vb een weckpot van 1l ) samen met de alcohol, citroensap en eventuele smaakmaker. Let erop dat alles in de vloeistof staat. Duw eventueel naar onder met een lepel.

-Sluit de pot en zet op een koele en donkere plaats gedurende 6 weken.
-Schud regelmatig eens met de pot.
-Zeef de vloeistof na minstens 6 weken.

-Voeg 350 g suiker toe op 1 liter vocht en giet de likeur over in een mooie fles. Laat nog 3 weken rusten en schud af en toe.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top