1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Hartenbroodjes met vanille-appeltjes

Hartenbroodjes met vanille-appeltjes

  • Belgisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-02-2021

Ingrediënten 4 personen


4 sneetjes wit brood
4 appels
2 el (30 ml) vanille-extract
1 dl room
50 g boter
bloemsuiker


Verder heb je nodig


1 hartvormig aluminium uitsteekvormpje


Hartenbroodjes met vanille-appeltjes
Hartenbroodjes met vanille-appeltjes

Lekker en makkelijk  toetje 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Steek 12 hartjes uit het brood met behulp van het aluminium vormpje.

-Was de appels en verwijder de steel en het klokhuis.
-Snijd de appels in 4 partjes en elk partje in gelijke plakjes.
-Smelt 30 g boter in een grote pan. Doe de plakjes erin en bak ze 3 minuten.
-Druppel het vanille-extract erover, draai de plakjes om en bak ze nog 3 minuten. Haal ze voorzichtig uit de pan en leg ze op een bord.

-Bak vervolgens de hartvormige broodsneetjes aan beide zijden in dezelfde pan, samen met de overige 20 g boter, tot ze een goudbruine kleur hebben.

-Leg een broodsneetje op elk bord, vervolgens enkele plakjes appel, weer een broodsneetje, weer enkele plakjes appel en werk af met een broodsneetje.

-Bestrooi met wat bloemsuiker en garneer met enkele extra appelplakjes.

-Klop de room tot slagroom en serveer hem bij het hartenbroodje.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top