
4 sneetjes wit brood
4 appels
2 el (30 ml) vanille-extract
1 dl room
50 g boter
bloemsuiker
1 hartvormig aluminium uitsteekvormpje
Lekker en makkelijk toetje
-Steek 12 hartjes uit het brood met behulp van het aluminium vormpje.
-Was de appels en verwijder de steel en het klokhuis.
-Snijd de appels in 4 partjes en elk partje in gelijke plakjes.
-Smelt 30 g boter in een grote pan. Doe de plakjes erin en bak ze 3 minuten.
-Druppel het vanille-extract erover, draai de plakjes om en bak ze nog 3 minuten. Haal ze voorzichtig uit de pan en leg ze op een bord.
-Bak vervolgens de hartvormige broodsneetjes aan beide zijden in dezelfde pan, samen met de overige 20 g boter, tot ze een goudbruine kleur hebben.
-Leg een broodsneetje op elk bord, vervolgens enkele plakjes appel, weer een broodsneetje, weer enkele plakjes appel en werk af met een broodsneetje.
-Bestrooi met wat bloemsuiker en garneer met enkele extra appelplakjes.
-Klop de room tot slagroom en serveer hem bij het hartenbroodje.
Lekker van bij ons