Spaghetti met paling van Jonnie Boer

  • Vis, Feestmaaltijd
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-02-2021
  • Spaghetti met paling van Jonnie Boer

    Spaghetti met paling van Jonnie Boer

    Spaghetti met paling van Jonnie Boer

  • Spaghetti met paling van Jonnie Boer

    Spaghetti met paling van Jonnie Boer

    Spaghetti met paling van Jonnie Boer

  • Spaghetti met paling van Jonnie Boer

    Spaghetti met paling van Jonnie Boer

    Spaghetti met paling van Jonnie Boer

  • Spaghetti met paling van Jonnie Boer

    Spaghetti met paling van Jonnie Boer

    Spaghetti met paling van Jonnie Boer

  • Spaghetti met paling van Jonnie Boer

    Spaghetti met paling van Jonnie Boer

    Spaghetti met paling van Jonnie Boer

  • Spaghetti met paling van Jonnie Boer

    Spaghetti met paling van Jonnie Boer

    Spaghetti met paling van Jonnie Boer

  • Spaghetti met paling van Jonnie Boer

    Spaghetti met paling van Jonnie Boer

    Spaghetti met paling van Jonnie Boer

Ik ben altijd dol op recepten met een verhaal en zeker ook nog eens als blijkt dat het een heerlijk recept is zoals dit.

Het verhaal achter deze verleidelijke Spaghetti
Jonnie: "Thérèse is pas achttien jaar oud als ik voor het eerst voor haar mag koken. Je begrijpt dat ik die avond helemaal geen zin in moeilijke dingen had. Maar natuurlijk wilde ik wel indruk op haar maken en iets heel erg lekkers op tafel zetten. Het werd dus spaghetti met een handvol kaas en stukjes gerookte paling erdoor. Zo heb ik haar, samen met de twee flessen wijn die we toen soldaat hebben gemaakt, verleid. Ik wil het recept niemand onthouden".

Ik ben me ervan bewust dat dit recept al meerdere keren op Internet staat maar het verbaasde me dat het recept steeds (standaard) voor 4 personen weergegeven wordt. Ik ben ervan overtuigd toen Jonnie Boer dit voor zijn Thérèse kookte het recept maar voor 2 personen was ;) :) :P

TIP: Dit is het ultieme Valentijsrecept.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 200-250 gram spaghetti
- 1 klein teentje knoflook
- 1 sjalot
- scheut Prosecco
- 1 dun preitje (of enkele lente uitjes)
- 125 gram gerookte paling
- handvol peterselie
- 2 tomaten (in blokjes) of +/- 15 kleine smaaktomaatjes
- vers geraspte Reypenaer (of andere oude kaas)
- 1 limoen
- olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Kook de spaghetti in ruim water met een beetje olijfolie tot hij net niet gaar is. Giet de spaghetti af in een vergiet en spoel onder stromend water koud, laat goed uitlekken.
- Fruit de knoflook en de sjalot zonder te kleuren in wat olijfolie. Voeg de spaghetti toe en blus met een goede scheut Prosecco. Laat even met het deksel op de pan warm worden.
- Voeg op het laatst de fijngesneden prei en peterselie, de in stukjes gesneden paling en de tomaat toe (kleine tomaatjes gehalveerd of grote in stukjes gesneden) toe.
- Schep de spaghetti goed om en serveer in een schaal met de geraspte kaas en partjes limoen.

Bron

Jonnie Boer

Serveertip

Lekker voor erbij is de Prosecco die je ook in het gerecht gebruikt.

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 13-02-2021

@Hans, ik heb het recept zelf uitgeprobeerd en het is goed bevonden, anders zou ik het sowieso hier niet neerzetten. De paling die ik gebruik komt van een kwekerij hier in de buurt en is duurzaam en verantwoord. Maar als jij je er liever niet aan wil wagen is dat ook prima. Iedereen mag die keuze voor zichzelf maken. Groetjes van Wilmie _O_

hans3333 avatar
hans3333 13-02-2021

net zo,n overschat recept als die gehaktbal van de boer , niet te hopen dat nederland dit masaal gaat maken want de paling staat nog steeds op de lijst uitstervende dieren soort in nederland

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 06-02-2021

Hoi Joke. Ja wij vonden het ook echt heerlijk. Paling is ook wel een delicaat product maar komt in dit gerecht dan ook erg goed tot zijn recht. En dat wist Jonnie Boer natuurlijk maar al te goed ;) De liefde gaat niet alleen door de mannenmaag :P Succes met het recept en smul er maar lekker van :) Bedankt voor je reactie en groetjes van Wilmie _O_

jocucina avatar
jocucina 06-02-2021

Wat een heerlijk recept, bedankt. Dat wordt smullen met de prosecco erbij. Groetjes en fijn weekend Joke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten