Met Sriracha gemarineerde zalm uit de oven, rijst en wok spinazie.

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-02-2021
  • Met Sriracha gemarineerde zalm uit de oven, rijst en wok spinazie.

    Met Sriracha gemarineerde zalm uit de oven, rijst en wok spinazie.

    Met Sriracha gemarineerde zalm uit de oven, rijst en wok spinazie.

  • Met Sriracha gemarineerde zalm uit de oven, rijst en wok spinazie.

    Met Sriracha gemarineerde zalm uit de oven, rijst en wok spinazie.

    Met Sriracha gemarineerde zalm uit de oven, rijst en wok spinazie.

  • Met Sriracha gemarineerde zalm uit de oven, rijst en wok spinazie.

    Met Sriracha gemarineerde zalm uit de oven, rijst en wok spinazie.

    Met Sriracha gemarineerde zalm uit de oven, rijst en wok spinazie.

  • Met Sriracha gemarineerde zalm uit de oven, rijst en wok spinazie.

    Met Sriracha gemarineerde zalm uit de oven, rijst en wok spinazie.

    Met Sriracha gemarineerde zalm uit de oven, rijst en wok spinazie.

  • Met Sriracha gemarineerde zalm uit de oven, rijst en wok spinazie.

    Met Sriracha gemarineerde zalm uit de oven, rijst en wok spinazie.

    Met Sriracha gemarineerde zalm uit de oven, rijst en wok spinazie.

Mijn man is niet zo'n spinaziefan, maar een enkele keer mag ik hem  "plagen".
En als hij dan bij de eerste hap het gerecht al lekker vindt , is iedereen blij :)

Spinazie op rijst vond ik in eerste instantie een vreemde combi, maar dat pakte verrassend smakelijk uit zeker met de gouden combinatie van de gemarineerde  zalm uit de oven.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 zalmfilets zonder huid van 150 gram
120 gram rijst
1/2 bouillonblokje met minder zout
1 ui gepeld en in kwart reepjes
1 kurkuma worteltje gepeld
1 rode peper zonder zaad en lijst in reepjes
1 flinke teen knoflook grof gesnipperd
scheutje olie
wat zwart sesamzaad
om te marineren 2 el chilisaus of Sriracha
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, wok, ovenschaal snijplank en mes

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het ovenschaaltje dun in met wat olie en leg er de zalmfilets in. Wrijf de stukken zalm in met Chilisaus ( Sriracha) en strooi er wat zwart sesamzaadjes over heen. Zet 15 minuten in de oven.

Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking in het halve bouillonblokje gaar.

Verwarm een scheutje olie in de wok en roerbak de ui , knoflook, peper en kurkuma een aantal minuten glazig.
Voeg deels de spinazie toe en laat deze slinken. Bestrooi eventueel met wat peper en zout.

Serveer de rijst op voorverwarmde borden , daarop de spinazie en dan de zalm on top. Werk af met nog wat sesamzaad.

Bron

familie over de kook. Deels ook eigen recept( spinazie)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten