Wortelhaverburger
- Vegetarisch, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Met burgers kan je alle kanten uit. Dus hou je zeker niet te strikt aan dit recept, maar pas aan met wat je in huis hebt of welke smaakmakers je nog wil toevoegen.
Ingrediënten 2 recipe.people
2 wortelen, kleine kop havervlokken, 2 eieren, bloem, paneermeel (kan ook met wat meer bloem), eventueel: gistvlokken/gemalen noten, ijsbergsla, 1 tomaat, 2 ronde broodjes (pistolets), sausjes naar keuze (mayonaise, ketchup), smaakmakers voor de burger: zout, peper, komijn, oregano, (gerookt) paprikapoeder, chili, eventueel liquid smoke of vleeskruiden.Bereidingswijze
Rasp de wortelen. Kluts de eieren en voeg er al de kruiding/smaakmakers aan toe. Wees niet zuinig met kruiding (moet kunnen opwegen tegen de neutralere elementen als havervlokken en bloem). Voeg in een kom de geklutste eieren toe aan de wortelen. Voeg de havervlokken toe, meng goed. Voeg eventueel gistvlokken en/of gemalen noten toe. Voeg bloem en (evt) paneermeel toe, tot je een redelijk stevig consistentie krijgt.
Vorm schijfjes van het mengsel en dip ze in een diep bord bloem of paneermeel, naargelang wat voor korst je wil.
Warm boter of olie op in een pan. Voeg de burgers toe en bak aan beide kanten bruin.
Garneer naar wens tussen het broodje met sla, schijfjes tomaat, augurk, sausjes...
Serveertip
Deze burgers kunnen uiteraard ook perfect dienen als vleesvervanger bij een warme maaltijd.