The yummie fishy burger
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Heerlijke fish burger
Ingrediënten 4 recipe.people
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)2 handen vol basilicumblaadjes
2 tomaten (in plakjes)
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels yoghurt
4 broodjes
Voor de burger :
10 gram peterselie (fijngehakt)
6 eetlepels paneermeel
700 gram kabeljauw
1 eetlepel kappertjes
1 theelepel oregano
2 eieren
olijfolie
peper
zout
Bereidingswijze
-Mix alle ingrediënten voor de burger (behalve de olijfolie) glad en maak er burgers van het mengsel.
-Bak de visburgers aan beide kanten goudbruin en krokant in een beetje olijfolie.
-Meng de mayonaise met de yoghurt en de peterselie en roer los. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
-Snij de broodjes door, besmeer met de yoghurtsaus en beleg achtereenvolgens met de plakjes tomaat, basilicum en burger.
-Serveer meteen.
Tip:
Met calamares en tartaarsaus
Plet 2 hardgekookte eieren en roer er 100 g mayonaise, 1 el kappertjes, 20 g fijngesneden zure augurken, 6 el fijngehakte dragon en 1 gesnipperd sjalotje door. Kruid met peper en zout. Bak 500 g calamares goudbruin in de friteuse. Snij de broodjes door, besmeer met de tartaarsaus en beleg achtereenvolgens met de plakjes tomaat, basilicum en calamares. Serveer meteen.
Met zalm
Snij 400 g zalmfilet in stukjes en mix met 1 ei en een sneetje wit brood glad. Kruid met peper en zout. Meng er 2 el verkruimelde cornflakes door. Maak er vier burgers van en haal ze door 6 el verkruimelde cornflakes. Bak ze goudbruin in olijfolie.
Bron
spar