Daging Smoor heerlijk gestoofd Indisch rundvlees ook voor slowcooker
- Indisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Deze stoofpot is heel gemakkelijk te maken.Vlees in gedeelten aanbraden, alle andere ingrediënten erbij en dan ....Stoven maar ! Uitermate gschikt voor deslowcooker of crockpot omdat je dan geen omkijken meer hebt. Maar ook in de pan gemakkelijk te maken.Wij hebben ervan gesmuld.
Ingrediënten 2 recipe.people
400 gram runderlappen (sukadelappen of riblappen)2 eetlepels zonnebloemolie
3 tenen knoflook, gesnipperd
5 sjalotjes, gesnipperd
1/2 theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel gemalen kruidnagels
½ eetlepel kerriepoeder (zelf toegevoegd)
1 tomaat, ontveld
4 eetlepel ketjap manis
300 ml water
½ eetlepel azijn
zout naar smaak
peper naar smaak
½ eetlepel donkerbruine basterdsuiker (zelf toegevoegd)
Benodigdheden
Hapjespan, stoofpan of slowcooker (crockpot)Bereidingswijze
Een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan verhitten
De runderlappen in dobbelstenen snijden en rondom bruin bakken
De gesnipperde uien, knoflook en alle kruiden toevoegen en even mee fruiten.
De ontvelde tomaat in stukjes snijden en toevoegen aan de pan gelijk met 4 eetlepels ketjap manis, een scheutje azijn en 300 ml water en laat dit 3 uur zacht stoven* **
Nu nog even proeven en eventueel nog water en/of ketjap toevoegen
* **Op dit moment kan het vlees in de slowcooker (6 uur op low)
Bron
Https://www.indischegerechten.com/recept/daging-smoor/
Serveertip
Lekker met rijst en bijvoorbeeld mijn : https://www.smulweb.nl/recepten/1485511/Roergebakken-witte-kool-met-kastanjechampignons-en-prei.
Mar ook lekker met Indische sperziebonen of snijbonen en een lekkere Aziatische komkommersalade.