Tonijnsteaks met spek

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Tonijnsteaks met spek

    Tonijnsteaks met spek

    Tonijnsteaks met spek

Makkelijk en lekker en bovendien snel klaar gemaakt 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
3 eetlepels olijfolie
30 g geraspte parmigiano
200 g gerookte spekblokjes
25 cl balsamicoazijn
1 feuille laurierblad
4 verse tonijnsteaks
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Neem de tonijn minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast.

-Doe 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan en bak er de spekblokjes goudbruin in. Leg ze op een bord en bestrooi ze met de geraspte parmezaan. Hou ze warm.
-Giet de balasamicoazijn in de pan en roer de bakresten los. Voeg het laurierblad toe en laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur.
-Smeer de tonijnsteaks in met de olijfolie. Leg ze in een heel warme pan met antikleeflaag en rooster ze 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

-Serveer warm, leg er de spekblokjes met parmezaan rond. Dien op met aardappelpuree, serveer er de saus apart bij.

Bron

delhaize

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten