Spaghetti al ragù GiuSeppe
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Pastagerecht dat de naam draagt van Spaghetti al ragù GiuSeppe , erg lekker !
Ingrediënten 4 recipe.people
2 wortelen2 teentjes knoflook, gesnipperd
peper
zout
2 eetlepels tomatenpuree
500 g tomaten
2 stengels bleekselderij
100 g emmentaler of gruyère, geraspt
1/2 bussel krulpeterselie, gesnipperd
1 klont boter
400 g spaghetti
2 laurierblaadjes
500 g gemengd gehakt
2 el boter + extra
1 ui, versnipperd
150 g champignons
1 kleine courgette
Bereidingswijze
-Maak de courgette, de wortelen, de selderij en de champignons schoon.
-Snijd de groenten in stukjes.
-Stoof de ui en de knoflook in de boter.
-Doe er het gehakt en de tomatenpuree bij en laat meebakken.
-Voeg er de in stukjes gesneden groenten aan toe en laat ze meestoven.
-Pel de tomaten en snijd ze in stukken. Doe ze bij de groenten en het gehakt.
-Voeg er de laurier aan toe. Kruid met peper en zout.
-Laat de saus 30 minuten sudderen op een laag vuur.
-Kook de spaghetti gaar.
-Doe de saus in een kom.
-Giet de spaghetti af.
- Smelt een klont boter in de pan waarin je de saus gemaakt hebt en doe er de spaghetti bij. Roer om.
-Serveer de spaghetti met de saus en werk af met peterselie en emmentaler of gruyère.
Bron
Delhaize-chef = seppe nobels