1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Hutspot
  6. Een Indische twist op Hollandse hutspot met licht pittig stoofvlees.

Een Indische twist op Hollandse hutspot met licht pittig stoofvlees.

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-02-2021

Ingrediënten 4 personen


500 gram sukadelappen, in blokjes of reepjes( ik had riblap)
2 sjalotten, gesnipperd
4 tenen knoflook, fijngehakt
1 chilipeper, in ringetjes (mét zaadjes als het lekker spicy mag)
2 eetlepels tamarindepulp
2 eetlepels bruine suiker
1 bouillonblokje rund
5 limoenblaadjes (diepvries) ik nam als vervanging 5 stukjes schil van een verse limoen
1 stengel citroengras, gekneusd
Stukje gember, geschild
Stukje laos, geschild (vervang eventueel door een eetlepel gedroogde laos)
Ongeveer 500 ml kokend water
Ongeveer 4 eetlepels ketjap
Zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Stoofpan, snijplank, mes en pan.


Een Indische twist op Hollandse hutspot met licht pittig stoofvlees.
Een Indische twist op Hollandse hutspot met  licht pittig stoofvlees.
Een Indische twist op Hollandse hutspot met licht pittig stoofvlees.
Een Indische twist op Hollandse hutspot met  licht pittig stoofvlees.
Een Indische twist op Hollandse hutspot met licht pittig stoofvlees.
Een Indische twist op Hollandse hutspot met  licht pittig stoofvlees.
Een Indische twist op Hollandse hutspot met licht pittig stoofvlees.
Een Indische twist op Hollandse hutspot met  licht pittig stoofvlees.
Een Indische twist op Hollandse hutspot met licht pittig stoofvlees.
Een Indische twist op Hollandse hutspot met  licht pittig stoofvlees.
Een Indische twist op Hollandse hutspot met licht pittig stoofvlees.
Een Indische twist op Hollandse hutspot met  licht pittig stoofvlees.
Een Indische twist op Hollandse hutspot met licht pittig stoofvlees.
Een Indische twist op Hollandse hutspot met  licht pittig stoofvlees.

Dit was me toch een heerlijke hutspot !  Met recht fusion te noemen door de Oosterse toevoegingen aan een Oerhollands gerecht. 
En wat ben ik blij, dat ik van de Pittige Indische stoof een dubbele portie heb gemaakt, zodat we nogmaals kunnen genieten van deze sublieme hutspot.  

Ik maakte de stoof gisteren al, zodat de smaken nog extra konden intrekken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit de gesnipperde sjalotjes in een pan met een dikke bodem met wat olie naar keuze licht glazig en voeg dan de knoflook en de rode peper toe.
Leg de vlees stukjes erbij en laat het vlees rondom bruin worden.

Voeg 2 el tamarinde pasta, het runderbouillonblokje en de 2 el bruine basterdsuiker toe en overgiet dit met 500 ml kokend water.( of zoveel, dat het vlees net onder de vloeistof staat).

Voeg de limoenblaadjes ( of limoenschil) de gekneusde serehstengel, het stukje gember en de laos toe en breng de stoof aan de kook.

Deksel op de pan en laat maar lekker 3 uur zachtjes op een laag vuurtje stoven.

Spiek wel even of er genoeg vocht in blijft, voeg anders nog wat water toe.

Voeg 10 minuten voor het einde van de stooftijd ketjap toe. Eerst 2 el proef en voeg dan meer toe tot 4 el.

Hou het stoofvlees warm en maak de hutspot.


( Ik heb de verhoudingen voor de hutspot op ons tweetjes aangepast) 250 gram aardappel, 300 gram winterpeen en 250 gram ui, 1 laurierblad en een half runderbouillonblokje met minder zout)


VOOR 2- 4 PERSONEN

500 gram hutspot (een mix van winterpeen en uien)


500 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken
50 ml santen (dikke kokoscrème)
1/2 theelepel kurkuma
1 à 2 eetlepels zure room
Zout & peper, naar smaak

Kook ondertussen de aardappels 12 minuten in een grote pan met water met een snuf zout. Leg daarna de hutspot-groenten bovenop de aardappels en laat nog 8 minuten koken. Giet goed af en stamp daarna tot een mooie puree. Meng de santen erdoorheen, samen met de kurkuma en wat zout en peper. Voeg naar smaak zure room toe.

Serveer de hutspot met een flinke schep van het stoofvlees erboven op . En vergeet niet ervoor even de gember, sereh en de limoenblaadjes ( limoenschil) te verwijderen

Serveertip

Ik heb het vocht van het stoofje nog even gebonden met een maizena papje.

Bron

Culy.nl eigen tekst, foto's en aanpassing



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top